Dėl kanibališko nužudymo suimtas įtariamasis mirė po elektros šoko panaudojimo | Diena.lt

DĖL KANIBALIŠKO NUŽUDYMO SUIMTAS ĮTARIAMASIS MIRĖ PO ELEKTROS ŠOKO PANAUDOJIMO

  • 0

Didžiojoje Britanijoje viena moteris buvo nužudyta per „kanibalizmo aktą“, o jos įtariamas žudikas mirė po to, kai policija panaudojo elektros šoko prietaisą, suimdama jį viename viešbutyje, ketvirtadienį pranešė nacionalinis transliuotojas BBC.

Policija nurodė, kad pradėtas tyrimas dėl žmogžudystės, kurios auka tapo 22 metų moteris, mirusi viešbutyje „Sirhowy Arms“ Argoedo miestelyje Pietų Velse, tačiau nepateikė detalių apie jos sužalojimus.

Kaip praneša BBC, ji buvo „nužudyta per kanibalizmo aktą“ ir palaikė ryšius su 34 metų įtariamuoju, prieš dvi savaites paleistu iš kalėjimo.

Pareigūnai buvo pasiųsti į viešbutį, kuris taip pat naudojamas kaip nakvynės namai benamiams, apie 1 val. 30 min. vietos (3 val. 30 min. Lietuvos) laiku, gavę pranešimą, kad vienas vyras puldinėja moterį.

„22 metų moteris iš Blekvudo buvo rasta sužalota; ji buvo pripažinta mirusia įvykio vietoje“, – sakoma Gvento policijos pranešime.

„Buvo panaudotas elektros šoko prietaisas, o vienas vyras buvo suimtas... Kai buvo areštuotas, vyras pradėjo nebereaguoti“, – pridūrė policija.

Suimtajam buvo suteikta pirmoji pagalba, bet vėliau konstatuota vyro, kuris mėgino suvalgyti nužudytosios akies obuolius ir apkramtė jos veidą, mirtis. Policija nurodė, kad jis buvo vietos gyventojas.

„Tas žvėris ėdė tą merginą, kol ši mirė“, – laikraštis „South Wales Evening Post“ citavo Jill Edwards (Džil Edvards), gyvenančią netoli to viešbučio.

Ši ataka davė peno palyginimams su Hanibalu Lekteriu – išgalvotu žudiku, valgiusiu savo aukų kūnus.

„Jis su ta moterimi pasielgė kaip Hanibalas Lekteris – išlupo akies obuolius, suvalgė juos ir surijo pusę jos veido“, – „South Wales Evening Post“ citavo Lyn Beasley (Lin Bisli).

Vietos tarybos narys Leonas Gardineris sakė, kad Argoedo miestelis, buvusi akmens anglių kasyklų darbininkų gyvenvietė už 260 km į vakarus nuo Londono, buvo sukrėstas šio išpuolio.

„Tai skaudžiai smogė bendruomenei, – pažymėjo L.Gardineris. – Aš čia gyvenau ir atstovavau Argoedui ilgiau negu 30 metų, o ši tragedija yra didžiausia, kada nors ištikusi mūsų miestelį.“

„Sirhowy Arms“, buvęs populiarus alaus baras, buvo pertvarkytas į pigų viešbutį, o vietos taryba jame laikinai apgyvendina benamius.

Keli miestelio gyventojai pasakojo, kad tuose nakvynės namuose anksčiau kildavo neramumų, nurodė BBC.

Incidentas, kai įtariamasis mirė po elektros šoko prietaiso panaudojimo, Britanijoje buvo neįprastas.

Policijos vadovų asociacijos (ACPO) atstovė sakė, kad Jungtinėje Karalystėje iki šiol nepasitaikė atvejų, kai suimtojo mirtis gali būti siejama su elektros šoko prietaiso panaudojimu.

„Yra buvę mirčių po elektros šoko prietaiso panaudojimo, bet tyrimai parodydavo, jog tie žmonės mirė dėl kitokių traumų arba priežasčių“, – sakoma ACPO tinklalapyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS