Dėl sąmokslo atakuoti Kapitolijų Jungtinėse Valstijose suimtas vyras | Diena.lt

DĖL SĄMOKSLO ATAKUOTI KAPITOLIJŲ JUNGTINĖSE VALSTIJOSE SUIMTAS VYRAS

  • 0

Jungtinėse Valstijose vienas vyras trečiadienį buvo suimtas dėl numanomų planų surengti ataką prieš Kongresą, įkvėptą džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) išpuolių, pranešė Teisingumo departamentas ir Federalinis tyrimų biuras (FTB).

20-metis Christopheris Cornellis (Kristoferis Kornelis) buvo sulaikytas po to, kai Ohajo valstijoje įsigijo du pusiau automatinius ginklus ir 600 šovinių, sakoma baudžiamajame ieškinyje.

Teisingumo departamentas nurodė, kad tas jaunuolis kaltinamas „ketinimais nužudyti Jungtinių Valstijų pareigūnus ir darbuotojus“, taip pat šaunamojo ginklo laikymu ketinant vykdyti smurto išpuolius.

Ieškinyje sakoma, kad Ch.Cornellis buvo susikūręs paskyrą socialiniame tinkle „Twitter“ Raheelo Mahruso Ubaydah (Rahilo Mahruso Ubaidos) slapyvardžiu ir skelbė joje žinutes, kuriose reiškė palaikymą IS kovotojams.

Jis kaltinamas siuntinėjęs žinutes vienam FTB informatoriui, kuriose išdėstė savo planus.

„Manau, kad turėtume tiesiog savarankiškai vykdyti džihadą, planuoti atakas ir visa kita“, – ieškinyje cituojama viena jo žinutė informatoriui.

Ch.Cornellis taip pat planavo surengti kelias atakas ir norėjo smogti JAV pareigūnams Vašingtone.

„Jis laikė Kongreso narius priešais ir ketino įvykdyti ataką JAV Kapitolijoje“, – sakoma ieškinyje.

FTB dokumente nurodoma, kad tas vyras planavo „pagaminti, padėti ir detonuoti vamzdinių bombų JAV Kapitolijuje arba šalia jo, tuomet panaudoti šaunamuosius ginklus, kad nužudytų darbuotojų ir pareigūnų“.

Ch.Cornellis buvo sekamas FTB nuo 2014-ųjų rugpjūčio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS