Egipto pajėgos nukovė 12 žmonių, tarp jų – meksikiečių turistų | Diena.lt

EGIPTO PAJĖGOS NUKOVĖ 12 ŽMONIŲ, TARP JŲ – MEKSIKIEČIŲ TURISTŲ

  • 0

Egiptas pranešė, kad jo saugumo pajėgos, persekiodamos džihadistus Vakarų dykumoje, nukovė 12 žmonių, tarp kurių buvo ir turistų iš Meksikos, kai per klaidą atakavo juos vežusią keturių automobilių koloną.

Tame regione, traukiančiame turistus savo oazėmis ir įspūdingomis uolomis, taip pat esama kovotojų tvirtovių. Praeitą mėnesį džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ grupuotė Egipte nupjovė galvą vienam jaunam kroatui, kuris dirbo vienoje prancūzų bendrovėje, taip pat surengė daug atakų prieš saugumo pajėgas.

Sekmadienį policijai ir kariškiams surengus bendrą operaciją, per kurią „persekiojami teroristiniai elementai“ Vahato vietovėje Vakarų dykumoje, buvo „per klaidą“ atakuoti keturi pikapai, vežę meksikiečius turistus, sakoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime.

„Dėl to incidento žuvo 12 meksikiečių ir egiptiečių, o dar 10 buvo sužeisti, – sakoma pranešime. – Toje teritorijoje buvo neleidžiama lankytis užsieniečiams turistams.“

Egiptas nenurodė, kiek užsieniečių buvo tarp aukų, bet Meksikos užsienio reikalų ministerija paskelbė, kad žuvo bent du šalies piliečiai.

„Šiuo metu su apgailestavimu patvirtiname dviejų Meksikos piliečių žūtį per tą incidentą“, – sakoma ministerijos pranešime.

Ministerija pridūrė, kad dar penki meksikiečiai yra gydomi vienoje Kairo ligoninėje ir kad jų būklė stabili.

Meksikos prezidentas Enrique Pena Nieto (Enrikė Penja Njeto) pasmerkė tą ataką ir pareikalavo atlikti tyrimą.

„Meksika smerkia šiuos incidentus prieš jos piliečius ir pareikalavo, kad Egipto vyriausybė atliktų išsamų tyrimą kaip tai nutiko“, – jis rašė „Twitter“ žinutėje.

Egipto vidaus reikalų ministerija nenurodė, ar turistų mašinos buvo atakuotos automatiniais ginklais, ar subombarduotos iš oro.

„Islamo valstybė“ Egipte savo pranešime nurodė, kad ji sekmadienį „priešinosi karinei operacijai Vakarų dykumoje“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS