Indijos policijai išvarant sektą kilo susirėmimai, žuvo 23 žmonės | Diena.lt

INDIJOS POLICIJAI IŠVARANT SEKTĄ KILO SUSIRĖMIMAI, ŽUVO 23 ŽMONĖS

  • 0

Indijoje policijai išvarant vieną sektą iš neteisėtai užimtos žemės, kilo susirėmimai, per kuriuos žuvo 23 žmonės, penktadienį pranešė pareigūnai.

Smurtas prasiveržė ketvirtadienį vakare, šalies šiaurėje esančiame Mathuros mieste, per operaciją maždaug 3-ims tūkst. sektos sekėjų, stovyklavusių viename parke, išvaryti. Tarp žuvusiųjų yra du policijos pareigūnai.

„23 žmonės, tarp jų – du policijos pareigūnai, žuvo per tuos susirėmimus“, – sakė skyriaus komisaras Pradeepas Bhatnagaras (Pradipas Bhatnagaras), kuris yra rajono aukščiausio rango civilinis pareigūnas.

„80 žmonių yra sužeisti, tarp jų – 30 policininkų. Dauguma jų yra su kulkų padarytomis žaizdomis ir kritinės būklės, – nurodė jis. – 21 iš žuvusiųjų yra ekstremistas, atakavęs iš to parko policiją ir civilinius pareigūnus ginklais ir bombomis. Jie buvo su automatiniais šautuvais ir nesudėtingomis bombomis, ir (buvo) įtvirtinę tą rajoną kariniu stiliumi.“

Daugiau kaip tūkstantis sektos „Swadhin Bharat Vidhik Satyagrah“ sekėjų buvo areštuoti, savo ruožtu sakė aukšto rango policijos pareigūnas Hari Ramas Sharma (Haris Ramas Šarma). Tas rajonas dabar yra aptvertas, situacija yra įtempta, bet kontroliuojama.

Teritorijos išvalymo operacija buvo surengta valdžiai pasiekus teismo nurodymą pašalinti šimtus palapinių ir lūšnelių iš 109 ha sklypo, kurį ta sekta buvo užėmusi nuo 2014 metų pabaigos.

Socialinėje žiniasklaidoje „Swadhin Bharat Vidhik Satyagrah“ sekėjai save vadina politiniais ir socialiniais revoliucionieriais. Tarp jų reikalavimų yra rinkimų panaikinimas ir pigesni degalai visiems.

2014 metais šimtai ginkluotų kitos sektos šalininkų susirėmė su policija šiaurinėje Harijanos valstijoje, per reidą žmogžudyste apkaltintam jų lyderiui areštuoti. Per tą smurto proveržį žuvo mažiausiai šeši žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS