Indonezijos karinio transporto lėktuvo katastrofos aukų padaugėjo iki 116 | Diena.lt

INDONEZIJOS KARINIO TRANSPORTO LĖKTUVO KATASTROFOS AUKŲ PADAUGĖJO IKI 116

  • 0

Vienas Indonezijos oro pajėgų transporto lėktuvas antradienį tuojau po pakilimo nukrito ir užsiliepsnojo Medano didmiesčio gyvenamajame rajone, o per šią katastrofą žuvo mažiausiai 116 žmonių.

Pareigūnai perspėjo, kad aukų dar gali padaugėti, lėktuvui „Lockheed C-130 Hercules“ sudužus 2 mln. gyventojų turinčiame mieste Sumatros saloje. Sprogimas smarkiai apgadino aplinkinius pastatus ir sunaikino daug automobilių.

Nelaimės vietoje pradėta didelė gelbėjimo operacija: greitosios pagalbos automobiliai vežė žuvusiuosius ir sužeistuosius, o prie policijos užtvarų susirinko išsigandusių gyventojų minia.

Oro pajėgų vadas Agusas Supriatna (Agusas Suprijatna) nurodė, kad, turimomis žiniomis, lėktuve buvo 113 žmonių – 12 įgulos narių ir 101 keleivis.

Jis pridūrė manąs, kad per katastrofą neišsigelbėjo nė vienas orlaivyje buvęs žmogus. „Ne, ne. Jokių išsigelbėjusiųjų, aš ką tik grįžau iš įvykio vietos“, – sakė jis AFP.
Oro pajėgų vadas pridūrė, kad kol kas pavyko rasti 49 aukų kūnus.

Dauguma orlaivio keleivių, kaip manoma, buvo karių šeimos nariai ir moterys, pranešė Medano oro bazės, iš kurio pakilo lėktuvas, atstovas.
Kol kas buvo patvirtinta mažiausiai vieno vaiko žūtis.

Vietos gelbėjimo tarnybos nurodė, kad dar mažiausiai trys žmonės žuvo ant žemės, kai 51 metų senumo lėktuvas nukrito netoli naujai pastatyto gyvenamojo rajono, užkliudydamas masažo saloną ir vieną nedidelį viešbutį.

Vienos tarptautinės mokyklos, esančios netoli katastrofos vietos, darbuotoja Novi sakė išgirdusi gaudžiant lėktuvą ir per savo kabineto langą mačiusi, kad prieš suduždamas jis skrido labai žemai.

„Buvo labai baisu“, – ji pasakojo naujienų agentūrai AFP, pridūrusi, kad nuskubėjo į nelaimės vietą su savo bendradarbiais, bet lėktuvo nuolaužos ir besiveržiantys tiršti dūmai atrodė „labai blogai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS