Indonezijoje rastas sudužęs lėktuvas ir keturi žuvę įgulos nariai | Diena.lt

INDONEZIJOJE RASTAS SUDUŽĘS LĖKTUVAS IR KETURI ŽUVĘ ĮGULOS NARIAI

  • 0

Indonezijos paieškų grupė antradienį rado sudužusį transporto lėktuvą ir visų keturių įgulos narių kūnus po katastrofos, įvykusios ankstesnę dieną kalnuotoje vietovėje atokioje rytinėje Papua provincijoje, pranešė vienas vyriausybės pareigūnas.

Oro dispečeriai ryšį su lėktuvu „DHC-4A Turbo Caribou“ prarado pirmadienį per skrydį, turėjusį trukti apie 1,5 valandos. Lėktuvui dingus, į kalnuotą vietovę buvo pasiųsta paieškų ir gelbėjimo misija.

„Orlaivis sudužo“, – naujienų agentūrai AFP sakė Susisiekimo ministerijos atstovas Bambangas Ervanas (Pampangas Ervanas). Jis pridūrė, kad žuvusiųjų palaikai buvo išgabenti iš nelaimės vietos.

Skrydžiai orlaiviais yra svarbi transportavimo priemonė džiunglėmis apaugusioje kalnuotoje Papua provincijoje, kuri yra tiek geografinis, tiek politinis Indonezijos užkampis. Tačiau skrydžių sąlygos šiame regione dažnai būna sudėtingos dėl kalnuotų vietovių ir blogų orų.

Indonezijos civilinės aviacijos saugumo reputacija prasta – per kelerius pastaruosius metus šalyje įvyko virtinė didelių katastrofų.

Susisiekimo ministerijos pranešime sakoma, kad orlaivis, priklausantis vietos valdžiai ir nuomojamas logistikos ir transporto bendrovės „Alfa Trans“, pakilo iš Timikos miesto pirmadienį 7 val. 57 min. vietos (0 val. 57 min Lietuvos) laiku ir skrido į žemdirbių bendruomenę Ilagą, esančią tarp kalnų.

8 val. 23 min. pilotas susisiekė su oro dispečeriais Ilagoje ir nurodė, kad lėktuvas nusileis po kelių minučių, bet jis taip ir nepasirodė. Pareigūnai nurodė, kad orlaivis pasiuntė nelaimės signalą iš vietovės, esančios tarp dviejų kalnų perėjų.

Pernai rugpjūtį vienas oro bendrovės „Trigana“ lėktuvas sudužo Papua, esant nepalankioms meteorologinėms sąlygoms. Tąsyk žuvo visi 54 juo skridę keleiviai ir įgulos nariai.

GALERIJA

  • Indonezijoje rastas sudužęs lėktuvas ir keturi žuvę įgulos nariai
AFP nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS