Irake per mirtininko išpuolį po futbolo rungtynių netoli Bagdado žuvo 32 žmonės | Diena.lt

IRAKE PER MIRTININKO IŠPUOLĮ PO FUTBOLO RUNGTYNIŲ NETOLI BAGDADO ŽUVO 32 ŽMONĖS

  • 0

Irake viename kaimų į pietus nuo Bagdado penktadienį, savižudžiui susisprogdinus minioje stadione tuoj po futbolo rungtynių, teikiant apdovanojimus nugalėtojams, žuvo mažiausiai 30 žmonių, pranešė policija ir medikai.

Grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) prisiėmė atsakomybę už šį išpuolį, kuris virto žmonių skerdynėmis pačioje futbolo aikštėje, kurią po rungtynių užplūdo minia sirgalių, pareigūnų ir saugumo pajėgų.

„Kaip tik tuo metu pradėta teikti apdovanojimus nugalėtojams, kai savižudis užpuolikas susisprogdino minioje“, – sakė naujienų agentūrai AFP policijos kapitonas iš al Asrijos kaimo.

IS išplatino nuotrauką, kurioje matyti per minią besibraunantis paaugliškos išvaizdos vaikinas, kuris, anot IS, ir yra minėtas sprogdintojas.

„Žuvusiųjų yra 32, sužeistųjų – 84, 12 iš jų – kritinės būklės“, – sakė naujienų agentūrai AFP vienas Babilo provincijos sveikatos tarnybos pareigūnas, kuris dar pridūrė, kad 17 žuvusiųjų buvo 10-16 metų berniukai.

Al Asrijos kaimas yra netoli al Iskandarijos miesto, apie 40 km į pietus nuo sostinės.

Socialiniuose tinkluose įdėtas vaizdo įrašas, rodantis priešais trofėjais nukrautą stalą stovintį pareigūną, skelbianti kažkurio žaidėjo pavardę, kai vaizdą nutraukia didžiulis blykstelėjimas.

„Savižudis sprogdintojas prasibrovė minioje į patį jos vidurį ir susisprogdino, kai meras teikė apdovanojimus žaidėjams“, – sakė 18-metis liudininkas Ali Nashmi (Alis Našmis).

Meras Ahmedas Shakeras (Ahmedas Šakeras) žuvo, kaip ir jo vienas asmens sargybinių bei mažiausiai penki saugumo pajėgų nariai.

Sprogimo vietos nuotraukose matyti aplamdyti apkruvinti vartai.

JAV valstybės departamentas pareiškė užuojautą nukentėjusiems, taip pat pasielgė ir JT specialusis pasiuntinys Irake Janas Kubišas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS