Iranas Persijos įlankoje sulaikė dešimt JAV jūreivių | Diena.lt

IRANAS PERSIJOS ĮLANKOJE SULAIKĖ DEŠIMT JAV JŪREIVIŲ

  • 0

Irano pajėgos antradienį sulaikė dešimt amerikiečių jūreivių, kai jų Karinio jūrų laivyno patruliniai kateriai nuklydo į priešiškus Persijos įlankos vandenis.

Sugedo navigacija

Du JAV patruliniai kateriai ir dešimt jūreivių, kuriuos sulaikė Irano revoliucinė gvardija, į šalies teritorinius vandenis įplaukė sugedus navigacijos sistemai, trečiadienį per valstybinę televiziją sakė Gvardijos karinių jūrų pajėgų vadas.

„Po tyrimų paaiškėjo, kad amerikiečiai jūrų pėstininkai į Irano teritoriją įplaukė sugedus navigacinei sistemai, ir šis reikalas išspręstas“, - sakė admirolas Ali Fadavi (Alis Fadavis).

Nemalonus incidentas

JAV aukšto rango pareigūnai sakė gavę Teherano patikinimą, kad į Farsi salą nugabentiems jūreiviams išaušus bus leista išplaukti.

Tačiau Barackui Obamai (Barakui Obamai) skaitant savo paskutinį metinį pranešimą „Apie padėtį Sąjungoje“, šis nemalonus incidentas tęsėsi, keldamas grėsmę JAV prezidento pastangoms įtraukti į savo politinį palikimą draugiškesnius santykius su Teheranu.

Irano revoliucinė gvardija patvirtino, kad „Gvardijos karinių jūrų pajėgų koviniai daliniai sulaikė du katerius ir dešimt karių, kurie nugabenti į Farsi salą“.

Pranešime nurodoma, kad JAV kariai - devyni vyrai ir moterys - jaučiasi gerai, su jais elgiamasi laikantis islamo normų ir jie laikomi „tam tikroje vietoje“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS