Per JAV aviacijos antskrydį Libijoje žuvo du džihadistų pagrobti serbai | Diena.lt

PER JAV AVIACIJOS ANTSKRYDĮ LIBIJOJE ŽUVO DU DŽIHADISTŲ PAGROBTI SERBAI

  • 0

JAV karo lėktuvų smūgiai į „Islamo valstybės“ (IS) stovyklą Libijoje pražudė du Serbijos ambasados darbuotojus kurie buvo pagrobti tame regione lapkritį pranešė šeštadienį Serbijos užsienio reikalų ministerija.

„Deja, vakar po pietų gavome informaciją, kad per šią ataką prieš „Islamo valstybę“ Libijoje žuvo keli užsieniečiai, tarp kurių buvo ir du mūsų ambasados darbuotojai“, – sakė žurnalistams Belgrade ministras Ivica Dačičius, turėdamas omenyje penktadienį surengtą antskrydį, dar pridūręs, kad Libija oficialiai tokios informacijos kol kas nepatvirtino, ji tikslinama.

Ambasados atstovė Sladžana Stankovič ir jos vairuotojas Jovica Stepičius buvo pagrobti lapkričio 8 dieną Sabratos mieste, 70 kilometrų į vakarus nuo Tripolio, iš kolonos automobilių, važiavusių Tuniso sienos link.

Per JAV aviacijos smūgį, kuriuo taikyta į džihadistų mokymo stovyklą netoli Sabratos, žuvo dešimtys žmonių, tarp kurių gali būti ir Noureddine'as Chouchane'as (Nuredinas Čučanas), aukšto rango grupuotės „Islamo valstybė“ veikėjas, siejamas su teroro išpuoliais Tunise, sakė penktadienį JAV pareigūnai.

Šis JAV aviacijos antskrydis yra antras smurto apimtoje Šiaurės Afrikos šalyje, taikantis į džihadistų grupuotę, sparčiai besiplečiančią čia per pastaruosius tris mėnesius.

Tripolyje veikia Serbijos ambasada; serbai, daugiausia gydytojai ir kiti medikai bei statybininkai dešimtis metų dirba Libijoje nuo Kadhafi (Kadafio) režimo laikų, kai buvo palaikomi glaudūs santykiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS