JAV kariai išgelbėjo tris į negyvenamą salą patekusius vyrus | Diena.lt

JAV KARIAI IŠGELBĖJO TRIS Į NEGYVENAMĄ SALĄ PATEKUSIUS VYRUS

  • 0

JAV kariškiai pranešė išgelbėję tris jūreivius, atsidūrusius negyvenamoje saloje Ramiajame vandenyne; „robinzonai“ buvo pastebėti iš lėktuvo, nes iš palmių lapų paplūdimyje buvo išdėlioję žodį HELP; be to jų gelbėjimo liemenės buvo ryškios.

Karo laivyno lėktuvo įgula apie pastebėtus žmones pranešė dingusiųjų giminėms ir Guame dislokuotiems karo jūreiviams. Atplaukęs nedidelis laivas paėmė rastuosius ir nugabeno į Pulapą Mikronezijoje, nurodė JAV pakrančių sargyba ketvirtadienį.

Tą dieną jie jie jau atsidūrė saugioje vietoje, išbuvę dingę tris paras. Pareigūnai nenurodė, kaip jie dingo ir nepateikė jokių duomenų apie juos..

Karinio laivo „P-8 Madfox 807“ įgula ieškojo šių vyrų nuo tos vietos, kur paskutinį kartą buvo matyta jų luotas.

Paieškoje dalyvavo ir kiti laivai, kaip biriuosius krovinius gabenantys „Brilliant Jupiter“ ir „Ten Yu Maru“; dingusiųjų ieškota 17 valandų 178 jūrmylių skersmens plote.

„Bendromis pastangomis ir sutelkus daug įvairių išteklių, pavyko sėkmingai išgelbėti šiuos tris vyrus itin atokioje Ramiojo vandenyno dalyje“, – sakė JAV pakrančių sargybos atstovas leitenantas Williamas White'a (Viljamas Vaitas).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS