JAV palaikomi Sirijos sukilėliai sako, kad Rusijos karo lėktuvai atakavo jų bazę | Diena.lt

JAV PALAIKOMI SIRIJOS SUKILĖLIAI SAKO, KAD RUSIJOS KARO LĖKTUVAI ATAKAVO JŲ BAZĘ

  • 3

Rusijos karo lėktuvai ketvirtadienį raketomis apšaudė apmokymo stovyklą, kuria rūpinasi JAV palaikoma sukilėlių grupuotė šiaurės vakarinėje Sirijos Idlibo provincijoje, pranešė grupuotės atstovas naujienų agentūrai AFP.

„Lygiai 10 val. 30 min. Rusijos karo lėktuvai pataikė į „Suqur al Jabal“ apmokymų stovyklą, keturi rusų lėktuvai paleido daugiau nei 10 raketų“, – pranešė „Suqur al Jabal“ (Kalnų sakalų) stovyklos atstovas Mustafa Halabi (Mustafa Halabis).

Pasak jo, dar du lėktuvai atakavo bazę vidurdienį, tačiau į sukilėlius nepataikė.

Šios grupuotės sukilėliai gauna technikos ir yra apmokomi pagal 500 mln. JAV dolerių kovos su „Islamo valstybės“ grupuote pajėgų stiprinimo Sirijoje programą.

Tačiau ši Pentagono programa, kuri iš pradžių buvo skirta maždaug 5,4 tūkst. atrinktų sukilėlių apmokymui per trejus metus, susilaukė griežtos kritikos.

Rugsėjo mėnesį JAV generolas Lloydas Aystinas (Loidas Ajstinas) Senato karo tarnybos komitete pareiškė, kad tik „keturi ar penki“ JAV lėšomis apmokyti sukilėliai kovoja pačioje Sirijoje.

Vėliau šiaurinėje Sirijos dalyje buvo dislokuota daugiau nei 75 naujai apmokyti sukilėliai, kurie buvo priskirti „Sukur al Džabal“ grupuotei arba „30-ajai divizijai“ – kitai opozicinei grupuotei.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

fff

tai visi gi zino kad teroristus remia kas??? tas kas daugiausia dbrspardosi :-D nesrusai tvarka darytipradejo o jiems tai kirs gerokai :-D

Čiubaka

štatai organizavo sukilimą prieš valdžią, vadinasi jie ir kalti dėl pabėgėlių antplūdžio Europoje

Oho

Kaip čia išdrįsote tiesą parašyti, apie tai kas ten sukilimą organizavo. Redactor, kaip čia toks strapsnis prasprūdo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS