JAV vadovaujama koalicija subombardavo numanomus IS cheminių ginklų objektus | Diena.lt

JAV VADOVAUJAMA KOALICIJA SUBOMBARDAVO NUMANOMUS IS CHEMINIŲ GINKLŲ OBJEKTUS

  • 1

JAV vadovaujama koalicijos aviacija pirmąkart bombardavo džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) numanomas cheminių ginklų gamybos ir laikymo vietas, ketvirtadienį paskelbė Pentagonas, gavęs itin svarbios informacijos iš vieno sučiupto kovotojų vadeivos.

Sėkmingi aviacijos smūgiai buvo surengti remiantis duomenimis, išgautais iš Sulaymano Dawudo al Bakkaro (Suleimano Davudo Bakaro), dar žinomo kaip Abu Dawudas (Abu Davudas), sakė Pentagono atstovas spaudai Peteris Cookas (Piteris Kukas), patvirtindamas to IS nario, laikomo ekstremistų cheminių ginklų ekspertu, vardą.

Jis vasarį buvo sučiuptas JAV specialiųjų pajėgų, o baigus tardymą ketvirtadienį perduotas Irako pareigūnams.

Iš S.D.al Bakkaro išgauta informacija atrodo esanti labai vertinga kovai su „Islamo valstybe“ Irake ir Sirijoje, o P.Cookas sakė, kad ja remiantis buvo beveik iškart gauta teigiamų rezultatų.

Abu Dawudas buvo „ISIL cheminių ir tradicinių ginklų gamybos emyras“, sakė P.Cookas, vartodamas kitą IS akronimą.

„Iš Dawudo koalicija sužinojo detalių apie ISIL cheminių ginklų objektus ir gamybą, taip pat apie žmones, kurie yra su tuo susiję“, – nurodė Pentagono atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

reikejo

seniai sulyginti sia zeme kol spalvotieji visai dar neuzgrobe europos kazkodel jav gudrios per nuotoli o jei reikia akis i aki kovoti su tais fanatikais tai jau europos ? buktai jie nepasieks jav nors ir pas juos pilna spalvotu tik kulturingai agresyviu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS