JT vadovas reikalauja ištirti palestiniečių pareigūno žūties aplinkybes | Diena.lt

JT VADOVAS REIKALAUJA IŠTIRTI PALESTINIEČIŲ PAREIGŪNO ŽŪTIES APLINKYBES

  • 0

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki-moonas (Ban Kimunas) trečiadienį paragino Izraelį kuo greičiau ištirti, kaip žuvo vienas vyresniųjų Palestinos pareigūnų po susidūrimo su Izraelio kariais.

Ban Ki-moonas sakė, kad jį „labai nuliūdino“ Ziado Abu Eino „žiauri mirtis“ – jam Izraelio saugomo pajėgų kariai smogė į krūtinę per protesto renginį Vakarų Krante.

Izraelio gynybos ministras Moshe Yaalonas (Mošė Jaalonas), savo ruožtu, išreiškė užuojautą dėl minėto palestiniečio žūties ir pasakė, kad šis įvykis jau tiriamas.

„Incidentą, per kurį Ziadas Abu Einas žuvo, tiria Izraelio gynybos pajėgos, – sakoma ministro pareiškime. – Mes apgailestaujame dėl jo mirties“.

Anksčiau AFP pranešė, kad Z.Abu Einas, kuris buvo atsakingas už Izraelio gyvenviečių Palestinos savivaldos teritorijoje klausimą, žuvo dalyvaudamas protesto prieš žydų gyvenvietes akcijoje kartu su maždaug 300 palestiniečių, kurie planavo sodinti simbolinius alyvmedžius.

Vakarų Kranto Turmus Ajos gyvenvietėje netoli Ramalos vykusios protesto demonstracijos dalyviai susidūrė su Izraelio armija. Z.Abu Einą sučiupo trys kariai ir ėmė mušti jam į krūtinę, pasakojo naujienų agentūros „Agence France-Presse“ fotografas.

Z.Abu Einui nukritus ant žemės, prie jo atskubėjo Izraelio kariuomenės gydytojas, o vėliau palestinietis buvo nuvežtas į ligoninę ir trečiadienį mirė.

Palestiniečių saugumo šaltinis AFP sakė, kad Izraelio kariai sumušė Z.Abu Einą šautuvų buožėmis ir šalmais.

Palestiniečių vadovybė pažadėjo atsakyti į šį, prezidento Mahmoudo Abbaso (Mahmudo Abaso) žodžiais, „barbarišką aktą, kurio negalima toleruoti arba su juo susitaikyti“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS