Karakaso meras suimtas dėl įtariamo sąmokslo nuversti Venesuelos vyriausybę | Diena.lt

KARAKASO MERAS SUIMTAS DĖL ĮTARIAMO SĄMOKSLO NUVERSTI VENESUELOS VYRIAUSYBĘ

  • 0

Kaukėti Venesuelos kontržvalgybos agentai ketvirtadienį suėmė sostinės Karakaso merą, kuris, anot socialisto prezidento Nicolas Maduro (Nikolo Maduro), buvo įsitraukęs į sąmokslą surengti perversmą, esą finansuojamą JAV ir vadovautą „iš Vašingtono“.

Jungtinės Valstijos nedelsdamos atmetė tuos „nepagrįstus ir klaidingus“ pareiškimus, sakydamos, kad šį incidentą laiko mėginimu apkaltinti Vašingtoną arba kitas šalis dėl Venesuelos patiriamų problemų – ekonomikos nuosmukio, dėl kurio šalyje smarkiai stinga būtiniausių prekių, ir didžiulio nusikalstamumo.

Karakaso meras Antonio Ledezma (Antonijus Ledesma), kuris yra opozicijos veteranas, sulaikytas praėjus beveik lygiai metams po to, kai opozicijos lyderis Leopoldo Lopezas (Leopoldas Lopesas) buvo suimtas vykstant audringiems protestams prieš N.Maduro, kurie nusinešė dešimtis gyvybių.

59 metų A.Ledezma ketvirtadienio popietę parašė „Twitter“, kad policija atvyksta į jo biurą, kad jį suimtų. Šarvuotais automobiliais atvažiavę agentai šaudė į orą, vaikydami susirinkusią minią.

Tuojau po to mero žmona Mitzy Capriles (Mici Kapriles) savo vyro „Twitter“ paskyroje paskelbė žinutę apie jo areštą ir kaltino N.Maduro.

„Jie išsivežė Antonio Ledezmą. ... Jie neleido jam nieko pasakyti“, – rašė ji.

A.Ledezma yra įtakingas opozicijos veikėjas, sostinės meru išrinktas 2009 metais ir perrinktas 2013-aisiais, nors N.Maduro vyriausybė apribojo jo galias.

N.Maduro vadina A.Ledezmą „Vampyru“ ir kaltina jį dėl pernai vykusių protestų prieš vyriausybę, per kuriuos žuvo 43 žmonės.

Prezidentas sieja sostinės merą su sąmokslu surengti perversmą, kurį esą rezgė karinių oro pajėgų pareigūnai su JAV pagalba.

Kaip ir jo velionis pirmtakas Hugo Chavezas (Hugas Čavesas), N.Maduro jau ne kartą yra paskelbęs apie atskleistus sąmokslus nuversti jo vyriausybę, dėl kurių kaltino dešiniąsias jėgas, taip pat JAV ir Kolumbiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS