Kas Maidane nuo stogų šaudė į žmones? | Diena.lt

KAS MAIDANE NUO STOGŲ ŠAUDĖ Į ŽMONES?

Estijos užsienio reikalų misterija patvirtino, kad išplatintas Estijos užsienio reikalų ministro Urmas Paeto pokalbis telefonu su ES diplomatijos vadove Catherine Ashton - autentiškas. Maža to, Estijos pareigūnai paragino Ukrainos laikinąją valdžią kuo skubiau ištirti kas ir kodėl šaudė į taikius žmones ir pareigūnus.

Estijos užsienio reikalų misterija patvirtino, kad šiandien internete išplatintas Estijos užsienio reikalų ministro Urmas Paeto pokalbis telefonu su ES diplomatijos vadove Catherine Ashton yra autentiškas.

Minimas pokalbis, kuriame spėjama, kad į Maidaną šaudžiusius snaiperius nusamdė opozicija, įvyko vasario 26 d. po U.Paeto vizito į Ukrainą tuoj po kruvinų įvykių Kijeve, kai smurtas jau liovėsi.

„Verta itin didelio apgailestavimo tai, kad toks pasiklausymas apskritai buvo. Šį pokalbį šiandien įdėjo (internete) neatsitiktinai“, – taip, anot URM spaudos tarnybos, sakė U.Paetas.

Tinkle „Youtube“ trečiadienį pasirodė vaizdo įrašas, kuriame, kaip spėjama, girdėti pokalbis telefonu tarp Estijos užsienio reikalų ministru U.Paeto ir ES užsienio politikos vadovės C.Ashton. Buvo aptariama, kas užsakė Maidane šaudžiusius snaiperius.

U.Paetas svarstė, kad snaiperiai Maidane šaudė ir į protestavusius žmones, ir į tvarkos sergėtojus. Jis kalbėjo apie į šaltinį, kuris patvirtino, jog nukentėjusieji abiejose pusėse buvo sužeisti iš to paties ginklo.

„Žmones abiejose pusėse nukovė tie patys snaiperiai“, – cituoja U.Paetą „Postimees“. Toliau nerimaujama dėl to, kad naujoji koalicija nenori išsiaiškinti, kas iš tikrųjų dėjosi Maidane.

„Labai jaudina tai, kad naujoji koalicija nenori ištirti, kas iš tikrųjų įvyko. Darosi vis labiau suprantama, kad už snaiperių stovėjo ne Janukovyčius, o kažkas iš naujosios koalicijos“, – sakė U.Paetas, kuris dar pridūrė, kad, jeigu kruopštus tyrimas nebus atliktas iš karto, naujoji vyriausybė diskredituos pati save pačioje užuomazgoje.

Anot Rusijos televizijos „Russia Today“, šį pokalbį telefonu užrašė ir pateikė internete Ukrainos specialiosios tarnybos, kurios tebesančios ištikimos nuverstajam prezidentui Viktorui Janukovyčiui.

Pasak „RIA Novosti“, minėtame pokalbyje U.Paetas rėmęsis medike Olga Bogomolec ir priėjęs išvados, kad snaiperius Maidane nusamdė kažkas iš opozicijos lyderių.

Laikraščiui „Postimees“ U.Paetas sakė nieko negirdėjęs apie šio pokalbio nutekėjimą ir kol kas negalįs komentuoti to įrašo.

 

 

 

Gairės: Ukraina, snaiperiai, ES
Rašyti komentarą
Komentarai (26)

taip

Estas nera kvailas jis kalba ka tikrai zino.

mila

taip ir buvo kaip sako estas aš tuo įsitikinusi

mila

taip ir buvo kaip sako estas aš tuo įsitikinusi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS