Kenijoje areštuoti su žudynėmis universitete siejami penki asmenys | Diena.lt

KENIJOJE AREŠTUOTI SU ŽUDYNĖMIS UNIVERSITETE SIEJAMI PENKI ASMENYS

  • 0

Kenijos policija suėmė penkis vyrus, kurie siejami su Somalio „al Shebab“ islamistų išpuoliu Garisos universitete, kur žuvo 148 žmonės, pranešė šeštadienį Vidaus reikalų ministerija; tarp sulaikytųjų gali būti ir išpuolio organizatoriai.

„Penki asmenys areštuoti; jie uždaryti ir tardomi“, – sakė naujienų agentūrai AFP Vidaus reikalų ministerijos atstovas Mwenda Njoka (Mvenda Ndžoka), dar pridūręs, kad keturi užpuolikai buvo nukauti Garisos universitete ketvirtadienį baigiantis apsupčiai.

„Trys iš sulaikytųjų buvo koordinatoriai; jie buvo sučiupti mėginantys pabėgti į Somalį, kiti du sulaikyti Garisos universiteto teritorijoje“, – nurodė jis.

Pasak M.Njokos, iš dviejų sulaikytų studentų miestelyje vienas buvo apsaugos darbuotojas, padėjęs užpuolikams. Tai esąs Osmanas Ali Dagane (Osmanas Ali Daganė), kilęs iš Somalio, laikęs dižhadistų literatūros.

Taip pat vienas mėginęs už lubų plokščių pasislėpti tanzanietis, Rashidas Charles'as Mberesero (Rašidas Čarlzas Mbereserras), sulaikytas penktadienį, kai iš patalpų buvo nešami užpuolikų sušaudyti studentai. Nurodoma, kad sulaikytasis turėjo granatą.

GALERIJA

  • Kenijoje areštuoti su žudynėmis universitete siejami penki asmenys
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS