Kijevas: Ukrainos pajėgas atakavo Rusijos kariai | Diena.lt

KIJEVAS: UKRAINOS PAJĖGAS ATAKAVO RUSIJOS KARIAI

  • 11

Ukrainos karius antradienį šalies rytuose konflikto zonos šiaurinėje dalyje atakavo Rusijos reguliariosios pajėgos, pareiškė Ukrainos kariškių atstovas.

„Įnirtingi mūšiai tęsiasi (Ukrainos armijos) 29-ojo ir 31-ojo kontrolės postų rajone Bachmuto trasoje“, – sakė Andrijus Lysenka apie Luhansko srityje esančias pozicijas netoli sienos su Rusija.

„Ukrainos pajėgos sulaikė Rusijos kariuomenės puolimą tarp Zemihorjės ir Slovjanoserbsko... Padėtis konflikto zonoje yra sudėtinga, bet mūsų kontroliuojama“, – sakė jis per specialią spaudos konferenciją.

Jis taip pat nurodė, kad prie sienos su Ukraina Rusijoje sutelktos trys rusų karių grupės ir artilerija.

„Žvalgybos duomenimis užfiksuotas dar trijų Rusijos šaulių bataliono taktinių grupių priartėjimas prie Ukrainos ir Rusijos sienos ties Kuibyševo ir Kamensk Šachtinsko ir Matvejaus Kurgano gyvenviečių, taip pat vienas artilerijos divizionas Vesiolos gyvenvietės rajone“, – nurodė A.Lysenka.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos kariai, Ukrainos kariai, Andrijus Lysenka, įnirtingi mūšiai
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

na

vel suda mala

Manau

Ukrainos skelbiama informacija turėtų būti konkretesnė, pvz. kokie Rusijos daliniai kaunasi su Ukrainos daliniais, o ne vien tik pasakymas, kad juos atakavo Rusijos reguliariosios pajėgos. O apie telkiamą kariuomene Ukrainos pasienyje, tai vėl nieko nereiškiantis pasakymas, nes Rusijos kariuomenė randasi jos teritorijoje, o kur ją dislokuoti, tai jau jos reikalas. Juk mes irgi turime teisę savo kariuomenės dalinius laikyti ar tai prie sienos su Kaliningrado sritimi, ar prie Baltarusijos ,ar dar kur nors kitur. Kas mums gali uždrausti savo ginkluotąsias pajėgas laikyti ten, kur mums atrodo reikalinga.

Laisvės kovotojas

Robertai, ijunk savo makaule pats. Jeigu Rusai is tikruju kariautu tai DNR ir LNR stovetu prie Lvovo (nors jiems to nereikia). Tu daugiau pasidomek ir pats pamatysi kiek gynkluotes yra mesta kai ukrai bega pas savo mamas. Ir dar Robertai as subresciau biski daugiau pries jums ateinant cia ir kitus gerbemus zmones "siuksles" vadynti ka tikriausiai jusu intelektas tikrai nera geresnis tos pacios siuksles". As apginsiu Lietuvos spauda jie tik pasako netikrindami faktu ka ukrainieciu propagandos vadovas pasako - galetu parodyti daugiau objektivumo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS