Kinijoje senelių namų darbuotojas plyta užmušė tris žmones | Diena.lt

KINIJOJE SENELIŲ NAMŲ DARBUOTOJAS PLYTA UŽMUŠĖ TRIS ŽMONES

  • 0

Vidurio Kinijoje vienų senelių namų darbuotojas, esą pykęsis su savo darbdaviu dėl nesumokėtų atlyginimų, kaip įtariama, plyta užmušė tris gyventojus, o dar 15 žmonių sužeidė, pranešė vietos valdžia ir valstybinė žiniasklaida.

64 metų Luo Renchu (Luo Ženču) privačių senelių namų „Aixin“ Hunano provincijoje gyventojus ir darbuotojus puolė ketvirtadienį, pirmąją kinų Naujųjų metų dieną, apie 2 val. vietos (20 val. Lietuvos) laiku, sakoma Šuangfengo apygardos administracijos pranešime. Luo Renchu pabėgo, bet policija pranešė, kad pareigūnai šeštadienį po pietų sulaikė jį ant vieno kalno.

Oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“, remdamasi policija, šeštadienį pranešė, kad išpuolis buvo įvykdytas netrukus po Luo Renchu ginčo su senelių namų savininku dėl nesumokėtų atlyginimų – iš viso apie 40 tūkst. juanių (5,7 tūkst. eurų). Luo Renchu ir jo žmonai, kuri taip pat dirba tuose senelių namuose, prieš Naujuosius metus buvo pažadėta sumokėti 10 tūkst. juanių, bet savininkas Fang Hongchunas (Fang Hongčunas) davė jiems tik po 6 tūkst. juanių, pranešė „Xinhua“.

Agentūra pranešė, kad 15 sužeistųjų yra tų namų gyventojai ir kad tarp jų yra Fang Hongchuno motina ir brolis. Dauguma sužeistųjų patyrė galvos sužeidimus, šešių gyvybei gresia pavojus.

„Aixin“ gyvena daugiau kaip 90 gyventojų, dauguma – 70–90 metų amžiaus. Maždaug 70 jų išpuolio metu buvo išvykę į savo šeimų namus Naujųjų metų pagal Mėnulio kalendorių proga.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS