Konge per susirėmimus dėl valgomų vikšrų žuvo 20 žmonių | Diena.lt

KONGE PER SUSIRĖMIMUS DĖL VALGOMŲ VIKŠRŲ ŽUVO 20 ŽMONIŲ

  • 0

Mažiausiai 20 žmonių žuvo per tris susirėmimų dienas pietrytinėje Demokratinės Kongo Respublikos dalyje, kur pigmėjai ir bantai susiginčijo dėl valgomų vikšrų rinkimo mokesčio, antradienį pranešė vietos parlamentaras.

Vietos parlamento narys Kalunga Mawazo (Kalunga Mavazas) antradienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad sekmadienį Kabale prasidėjusius susirėmimus sukėlė ginčas dėl valgomųjų vikšrų rinkimo. Vikšrai yra įprastas maisto medžiagų šaltinis šiaurinėje Katangos dalyje esančiame Tanganikos regione gyvenantiems klajokliams.

„Nuo sekmadienio per susirėmimus, kuriuos sukėlė ginčas dėl paprastai pigmėjų bantams mokamo mokesčio, žuvo keturi (bantai) balubai ir 16 pigmėjų“, – sakė Kalunga Mawazo.

Vietos dvasininkas, kuris prašė neskelbti jo pavardės, sakė, jog „pigmėjai dabar yra įsitikinę turintys tokias pačias pilietines teises kaip ir kiti. Jie atsisakė mokėti šį neteisėtą mokestį ir paleidę strėles nušovė du balubus, kai šie pareikalavo mokesčio“.

Dar du balubai, kurie priklauso bantams, žuvo per atsakomuosius išpuolius, taip pat rasta 16 negyvų pigmėjų, pridūrė jis.

Tanganikos gubernatorius Ngoy Kitangala (Ngojus Kitangala) sakė, kad į rajoną, kuriame įtampa yra labai išaugusi, išsiųstos saugumo pajėgos.

Šiaurinės Katangos regionas savo dydžiu prilygsta Ispanijai. Susirėmimai tarp batva pigmėjų ir bantų balubų šiame regione vyksta nuo 2013 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS