Ambasadorius: separatistai apšaudymais provokuoja Ukrainos pajėgas | Diena.lt

AMBASADORIUS: SEPARATISTAI APŠAUDYMAIS PROVOKUOJA UKRAINOS PAJĖGAS

  • 9

Lietuvos ambasadorius Ukrainoje pirmadienį pareiškė, kad Rusijos remiami separatistai apšaudo vyriausybės pajėgas, siekdami jas išprovokuoti.

„Yra pakankamai duomenų, leidžiančių teigti, kad būtent separatistai apšaudo Ukrainos pajėgas, matyt, tikėdamiesi atsakymo ir tokiu būdu provokuodami“, - LRT radijui sakė ambasadorius Marius Janukonis.

Diplomato teigimu, karo veiksmai Rytų Ukrainoje suaktyvėjo praėjusią savaitę.

„Anksčiau per parą būdavo apie 50-70 apšaudymų, pastarosiomis dienomis jų skaičius išaugo iki 150. Aukų skaičius yra didesnis. Per praėjusią parą žuvo mažiausiai aštuoni civiliai, daugiau kaip 10 yra sužeista. Nuostolius patiria ir Ukrainos kariuomenė“, - kalbėjo Lietuvos diplomatas.

Ukrainos kariuomenė šeštadienį pranešė, kad separatistai surengė didžiausią puolimą nuo vasario mėnesį paskelbtų paliaubų.

Rusijos ir separatistų atstovai savo ruožtu kaltina Ukrainą telkiant pajėgas puolimui.

Jungtinių Tautų duomenimis, konfliktas Ukrainoje nuo pernai balandžio nusinešė daugiau kaip 6800 žmonių gyvybių.

Gairės: Marius Janukonis, karas Ukrainoje, separatistai, Ukraina
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

?

Manyčiau, kad ponulis truputį suklydo. Gal kartais viskas yra atvirkščiai. O šiaip galėtų politikėliai ir žurnalistukai nuvažiuoti patys į tą Donbasą ar Luganską ir pagyventi kokį mėnesiuką. Ir iš ten tiesiogiai transliuoti necenzūruotas naujienas mums. Vat tada tai būtų tikra...

Anonimas

jau taip skleidzia propoganda mes zinome kas yra daroma tegul tyli tas Linkevicius jau tokius politikus turime ne duok dieve visus lauk

taigi

Graužkit sūri ir sosiską :) Sukilėliai patys save apšaudo- geriau nesugalvosi :)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS