N. Mandelos minėjimo ceremonijoje „vertėjavęs“ apsimetėlis – žmonių degintojas | Diena.lt

N. MANDELOS MINĖJIMO CEREMONIJOJE „VERTĖJAVĘS“ APSIMETĖLIS – ŽMONIŲ DEGINTOJAS

Nelsono Mandelos atminimo ceremonijoje dalyvavusio apsimetėlio vertėjo į gestų kalbą giminės ir draugai sako, kad jis priklausė grupei žmonių, kuri 2003 metais sudegino du vyrus, pas kuriuos buvo rastas pavogtas televizorius.

Vienas apsimetėlio giminaitis ir trys draugai naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad vyrams ant kaklų buvo užmautos ir padegtos automobilių padangos. Kiti du šį nusikaltimą įvykdę asmenys 2006 metais stojo prieš teismą, tačiau Thamsanqa Jantjie (Tamsanka Džantdžijė) teismo išvengė, nes pareigūnai nusprendė, kad jis yra psichiškai nesveikas.

Šią informaciją suteikę asmenys, tarp kurių yra vienas Th.Jantjie pusbrolis, norėjo likti nežinomi.

Pasak jų, Th.Jantjie kurį laiką buvo gydomas ligoninėje, tačiau vėliau sugrįžo į savo namus Soveto priemiestyje.

Th.Jantjie buvo pavadintas apsimetėliu, kai Pietų Afrikos Respublikos (PAR) kurčiųjų bendruomenės nariai pareiškė, kad jo ženklai, rodyti per visą praėjusio antradienio ceremoniją, buvo tik „mosikavimas rankomis“.

Jo pastangos per atminimo ceremoniją į gestų kalbą versti pasaulio lyderių, tarp jų – JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos), pagiriamąsias kalbas N.Mandelai, papiktino kurčiųjų bendruomenę ir paskatino vyriausybę pradėti tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

objektyviau, prašyčiau...

Mergaitę į bagažinę Panevėžy irgi negrai įkišo ?.. Čia rasizmas nepataikė. Smerkiant kitus neprošal į veidrodį žvilgtelėt.

Pastebejimas

Negrai, ko is ju dar laukti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS