Nigerijoje sprogus užminuotam automobiliui žuvo 9 žmonės | Diena.lt

NIGERIJOJE SPROGUS UŽMINUOTAM AUTOMOBILIUI ŽUVO 9 ŽMONĖS

  • 0

Nigerijos šiaurės rytiniame Maidugūrio mieste antradienį sprogus užminuotam automobiliui, žuvo visi devyni transporto priemonėje buvę žmonės, pranešė policija ir įvykio liudininkai.

Dar neaišku, ar per ataką, kurios taikinys buvo vienas karinis patikros postas, buvo sužeista karių. Dėl šio incidento kaltinami džihadistų grupuotės „Boko Haram“ ekstremistai.

Pirminiai pranešimai rodo, kad žuvo sprogmenų prikrauto mikroautobuso vairuotojas ir keleiviai, nurodė policijos inspektoriaus pavaduotojas Victoras Isuku (Viktoras Isuku).

Mikroautobusas atvažiavo iš kaimo kelio ir detonavo vos įsukęs į asfaltuotą pagrindinį kelią šalia Gubijo miesto. Driokstelėjo „didžiulis sprogimas“, sakė sunkvežimio vairuotojas Habibas Isa.

Gubijas yra 95 km į šiaurės rytus nutolęs nuo Maidugūrio miesto – „Boko Haram“ grupuotės lopšio, kur dabar įsikūrusi karinės kampanijos, siekiančios sustabdyti ekstremistų judėjimą, būstinė.

„Boko Haram“ pastaruoju metu įvykdė daugiau atakų po kelis mėnesius trukusio ramesnio laikotarpio, kai grupuotę, siejamą su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“, krėtė vidaus nesutarimai dėl vadovavimo.

Antradienio sprogimas nugriaudėjo po keturių mirtininkų sprogdintojų atakų Maidugūryje, įvykdytų per tris savaites. Šiame mieste gyvena itin daug nuo „Boko Haram“ režimo pabėgusių asmenų. Du iš minėtų sprogdintojų bandė patekti į pabėgėlių stovyklą, kurioje glaudžiasi daugiau kaip 16 tūkst. asmenų.

Per septynerius metus, kol tęsiasi islamistų sukilimas, žuvo jau per 20 tūkst. žmonių, o apie 2,6 mln. asmenų buvo priversti palikti savo namus.

GALERIJA

  • Nigerijoje sprogus užminuotam automobiliui žuvo 9 žmonės
  • Nigerijoje sprogus užminuotam automobiliui žuvo 9 žmonės
  • Nigerijoje sprogus užminuotam automobiliui žuvo 9 žmonės
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS