PAR kaltintojai reikalauja pripažinti O. Pistorijų kaltu dėl tyčinės žmogžudystės | Diena.lt

PAR KALTINTOJAI REIKALAUJA PRIPAŽINTI O. PISTORIJŲ KALTU DĖL TYČINĖS ŽMOGŽUDYSTĖS

  • 0

Pietų Afrikos Respublikos prokurorai surinko reikiamus dokumentus, prašydami pripažinti susikompromitavusį paraolimpinį čempioną Oscarą Pistorių (Oskarą Pistorijų) kaltu dėl savo merginos nužudymo, anksčiau teismo skirtai laisvės atėmimo bausmei einant į pabaigą.

Penktadienį O.Pistorius turėtų būti paleistas iš Pretorijos kalėjimo, kuriame praleido 10 mėnesių iš jam skirtos penkerių metų laisvės atėmimo bausmės už netyčinę žmogžudystę.

Teismas pernai pripažino 28 metų kaltinamąjį abiejų kojų neturintį bėgiką kaltu dėl netyčinės žmogžudystės, o ne tyčinio savo draugės Reevos Steenkamp (Revos Stenkamp) nužudymo, kaip reikalavo prokurorai. O.Pistorius savo 29 metų draugę R.Steenkamp pro užrakintas tualeto duris nušovė 2013 metų Šv.Valentino dieną.

Likus keturioms dienoms iki O.Pistoriaus išėjimo į laisvę, prokurorai užginčijo sportininko išteisinimą dėl nužudymo, remdamiesi tuo, kad teisėja Thokozile Masipa (Tokozilė Masipa) ignoravo svarbius įkalčius, įrodančius, jog O.Pistorius žinojo, kad už užrakintų tualeto durų buvo R.Steenkamp. Pats kaltinamasis tvirtino palaikęs ją įsibrovėliu ir buvo išteisintas dėl kaltinimo nužudymu 2014 metų teisme.

Išėjęs į laisvę vos dvi dienos po R.Steenkamp 32-ųjų gimimo metinių, O.Pistorius likusią jam skirtos bausmės dalį atliks namų arešto sąlygomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS