Dėl „Maximos“ apklausta 110 liudytojų: parduotuves boikotuoja ir vyriausybės vadovas | Diena.lt

DĖL „MAXIMOS“ APKLAUSTA 110 LIUDYTOJŲ: PARDUOTUVES BOIKOTUOJA IR VYRIAUSYBĖS VADOVAS

Tyrimą dėl prekybos centro „Maxima“ stogo griūties Rygoje vedantys pareigūnai apklausė maždaug 110 liudytojų, tačiau oficialių kaltinimų dar niekam nepateikė, trečiadienį pranešė Latvijos policijos vadovas Intas Kuzis po susitikimo su prezidentu Andriu Bėrziniu.

I.Kuzis patvirtino, kad po tragedijos policija atliko kratas keliose vietose.

„Gavome gana daug informacijos, kuri padės atsakyti į daugelį klausimų“, – sakė I.Kuzis.

Teisėsaugos pareigūnai kol kas dar nepradėjo kriminalinio tyrimo, dėl iš prekybos centro, suveikus signalizacijai, neevakuotų žmonių, tačiau I.Kuzis neatmetė galimybės, kad toks tyrimas gali būti pradėtas.

Latvijos vidaus reikalų ministras Rihardas Kozlovskis sakė negalintis pasakyti, kiek gali užtrukti visas tyrimas.

„Aš kategoriškai atsisakau nurodyti kokius nors terminus. Man buvo pasakyta, kad (panašaus atvejo) tyrimas Lenkijoje buvo užbaigtas per tris savaites, bet paaiškėjo, kad jam prireikė pusantrų metų. Dabar bylą tiria dešimtys pareigūnų. Darysiu viską, kad užtikrinčiau, kad tyrimas būtų greitas ir efektyvus, ir kad kaltininkai būtų įvardinti visuomenei“, – sakė vidaus reikalų ministras.

Vyriausybės vadovas prisijungė prie "Maxima" parduotuvių boikoto

Laikinajai Latvijos vyriausybei vadovaujantis Valdis Dombrovskis prisijungė vartotojų, kurie po "Maxima" parduotuvės Rygoje griūties nusprendė nebesilankyti šio Lietuvos kapitalo prekybos tinklo parduotuvėse.

Praėjusią savaitę premjeras V.Dombrovskis prisiėmė politinę atsakomybę dėl daugiau kaip pusšimtį gyvybių nusinešusios tragedijos ir atsistatydino.

Dabar jau laikinasis Latvijos premjeras V.Dombrovskis Latvijos LTV televizijai pareiškė, jog tiek jis, tiek ir jo sutuoktinė nebesilankys "Maxima" parduotuvėse.

Asmeninius sprendimus nebepirkti "Maxima" parduotuvėse yra paskelbę dar du V.Dombrovskio ministrų kabineto nariai - ūkio ministras Danielis Pavliutas ir žemės ūkio ministrė Laimdota Straujuma.
Rygos prekybos centro "Maxima" stogas įgriuvo lapkričio 21-ąją. Per tragišką incidentą žuvo 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

"Maxima Group" valdybos narys Ignas Staškevičius antradienį Rygoje viešai atsiprašė už šią tragediją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS