Po Rusijos sraigtasparnio katastrofos Sirijoje panaudotas cheminis ginklas | Diena.lt

PO RUSIJOS SRAIGTASPARNIO KATASTROFOS SIRIJOJE PANAUDOTAS CHEMINIS GINKLAS

Sirijos sukilėliai skelbia, kad netoli tos vietos, kur pirmadienį buvo numuštas Rusijos sraigtasparnis, antradienio naktį panaudotas cheminis ginklas.

Gelbėtojai sako, kad netoli Idlibo sraigtasparnis išbarstė indus su nuodingomis dujomis. Nuo jų nukentėjo 33 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai.

Sirijos civilinės saugos pareigūnai, ištyrę vietovę, įtaria, kad panaudotos chloro dujos.

Rusija pirmadienį patvirtino, kad jos sraigtasparnis numuštas netoli Sarakebo miestelio, o visi penki jo įgulos nariai žuvo.

Maskva teigia, kad transporto sraigtasparnis grįžo po humanitarinės misijos netoli režimo apsiausto ir badu marinamo Alepo.

Atsakomybės neprisiėmė nė viena grupuotė. Katastrofos vietoje rastas ginklų laikiklis, kuriame visos raketos buvo iššautos, privertė suabejoti, ar orlaivis nedalyvavo kariniuose veiksmuose.

GALERIJA

  • Po Rusijos sraigtasparnio katastrofos Sirijoje panaudotas cheminis ginklas
  • Po Rusijos sraigtasparnio katastrofos Sirijoje panaudotas cheminis ginklas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

susidomėjas

kokį dar mėšlą krausit į žmonių galvas. trys teiginiai prieštaraujantys vienas kitam pirma; sirijos sukilėliai tai viso pasaulio teroristų mixas antra; gelbėtojai sako......... iš kur gelbėtojai pas teroristus ką ir nuo ko jie gelbėja????? trečia; Sirijos civilinės saugos pareigūnai, ištyrę vietovę, įtaria, kad panaudotos chloro dujos....... iš kur tarp teroristų atsirado oficialūs pareigūnai jei jie visi yra Erdogano kontroliuojamoje pusėje, beje gelbėtojai taip pat. Meluojat tai už atlygį o taip nemokšiškai........... užsakove vyk lauk tokius diletantus.........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS