Prie Libijos krantų nuskendo daugiau negu 200 migrantų | Diena.lt

PRIE LIBIJOS KRANTŲ NUSKENDO DAUGIAU NEGU 200 MIGRANTŲ

  • 0

Daugiau negu 200 migrantų, mėginusių atlikti pavojingą kelionę per Viduržemio jūrą, tikriausiai nuskendo trečiadienį, kai jų perpildytas žvejybos laivas apvirto netoli Libijos krantų.

Laivui, kuriame, kaip manoma, buvo per 600 migrantų, tarp jų moterų ir vaikų, iškilo problemų už maždaug 15 jūrmylių (28 km) nuo Libijos krantų ir pasiuntė nelaimės signalą, kuris buvo priimtas Italijos pakrančių sargybos Sicilijoje.

Pakrančių sargybos atstovas Filippo Marini (Filipas Marinis) sakė, kad apie 400 žmonių buvo išgelbėti, taip pat rasti bent 25 lavonai.

Tarp pirmųjų pasiekusių nelaimės vietą buvo Airijos patruliavimo laivas „LE Niamh“ ir humanitarinės pagalbos organizacijos „Gydytojai be sienų“ (Medecins Sans Frontieres, MSF) laivas.

Pasak Airijos pareigūnų, buvo išgelbėti 367 žmonės, tarp jų 12 moterų ir 13 vaikų.

Jūra buvo labai rami, bet „laivas apvirto ir greitai nuskendo, nes jis buvo metalinis“, – pridūrė M.Fossi.

Jau daugiau negu 2 000 žmonių žuvo šiais metais, mėgindami pasiekti Europą per Viduržemio jūrą, antradienį nurodė Tarptautinė migracijos organizacija (IOM).

Trečiadienį įvykusi katastrofa tikriausiai yra didžiausia po to, kai prieš Libijos krantų balandį nuskendo apie 800 migrantų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS