Radikali marksistų grupuotė prisiėmė atsakomybę už išpuolį prieš JAV konsulatą | Diena.lt

RADIKALI MARKSISTŲ GRUPUOTĖ PRISIĖMĖ ATSAKOMYBĘ UŽ IŠPUOLĮ PRIEŠ JAV KONSULATĄ

  • 0

Turkijoje uždrausta radikali marksistų grupuotė pirmadienį prisiėmė atsakomybę už JAV konsulato Stambule apšaudymą.

Revoliucinė liaudies išvadavimo partija-Frontas (DHKP-C) savo tinklalapyje nurodė, kad išpuolį įvykdė jų kovotoja.

DHKP-C pareiškime ta kovotoja įvardijama kaip Hatice Asik (Chatidžė Ašik). Ji buvo areštuota policijos ir nugabenta į ligoninę, nes patyrė šautinį sužalojimą.

„Mūsų kova tęsis, kol imperializmas ir jo kolaborantai paliks mūsų šalį ir kiekvienas mūsų gimtinės žemės lopinėlis bus išvalytas nuo JAV bazių“, - nurodė grupuotė, kuri H.Asik pavadino „mūsų garbe“.

Vienas anonimu pageidavęs likti vyriausybės atstovas kiek anksčiau naujienų agentūrai AFP sakė, kad „ataka prieš konsulatą susijusi su DHKP-C“.

Šis išpuolis įvykdytas Turkijai davus leidimą Jungtinėms Valstijoms dislokuoti Indžirliko oro pajėgų bazėje šalies pietryčiuose naikintuvus, dalyvausiančius operacijose prieš džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS) Sirijoje.

DHKP-C prisiėmė atsakomybę už 2013 metais mirtininko surengtą išpuolį prieš JAV ambasadą Ankaroje, per kurį žuvo vienas saugumo agentas.

Turkijos pareigūnai pranešė, kad viena iš dviejų kovotojų moterų, kurią jie įvardijo kaip Asik, buvo sulaikyta sužeista, o antrajai pavyko pasprukti.

Minėtas pareigūnas taip pat nurodė, kad uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK) yra atsakinga už savižudžio įvykdytą ataką prieš policijos nuovadą Stambule, po kurios kilę susirėmimai pareikalavo keturių gyvybių - trijų kovotojų ir vieno aukšto rango policijos pareigūno.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS