Rusija pradėjo tirti Turkijos numušto lėktuvo juodąją dėžę | Diena.lt

RUSIJA PRADĖJO TIRTI TURKIJOS NUMUŠTO LĖKTUVO JUODĄJĄ DĖŽĘ

  • 0

Rusija penktadienį pradėjo tirti juodąją dėžę iš karo lėktuvo, kurį Turkija numušė prie sienos su Sirija, vėl ginčydama Ankaros pareiškimą, kad tas orlaivis pažeidė Turkijos oro erdvę.

Maskvos ir Ankaros santykiai smarkiai pašlijo, kai Turkija lapkričio 24 dieną numušė Rusijos šturmo lėktuvą Su-24. Tas incidentas, nusinešęs dviejų Rusijos ginkluotųjų pajėgų narių gyvybes, įžiebė įnirtingą žodžių karą, o Kremlius paskelbė ekonomines sankcijas Turkijai.

„Turime pakankamai įrodymų, kad Rusijos lėktuvas nepažeidė Turkijos oro erdvės“, – sakė Rusijos oro pajėgų vyriausiojo vado pavaduotojas, pridūręs, kad numuštas lėktuvas skrido Sirijos oro erdvėje, už 5,5 km nuo sienos su Turkija.

Rusijos valstybinės televizijos reportaže matoma, kaip atidaromas oranžinės spalvos įrenginio korpusas, kuris, kaip teigia kariškiai, buvo nepažeistas. Šią procedūrą stebėjo Kinijos ir Britanijos ekspertai.

Pasak S.Dronovo, 14 šalių buvo pakviestos stebėti šį tyrimą, bet sutiko tik Kinija ir Jungtinė Karalystė. Jis taip pat sakė, kad neįvardyti „JAV piliečiai“ taip pat dalyvauja šioje procedūroje, nors neįvardijo jų statuso.

Tyrimo išvados bus paskelbtos gruodžio 21 dieną, nurodė oro pajėgų vadovybė.

GALERIJA

  • Rusija pradėjo tirti Turkijos numušto lėktuvo juodąją dėžę
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS