Rusijoje degantis povandeninis laivas gesinamas nardinant jį doke | Diena.lt

RUSIJOJE DEGANTIS POVANDENINIS LAIVAS GESINAMAS NARDINANT JĮ DOKE

  • 3

Dėl gaisro atominiame povandeniniame laive „Oriol“, kuris remontuojamas Severodvinsko laivų remonto įmonėje „Zviozdočka“ Archangelsko srityje, priimtas sprendimas užtvindyti sausąjį doką, kuriame laikytas šis laivas. Tuomet dalis povandeninio laivo taip pat būtų užtvindyta, pranešė naujienų agentūrai „Interfax“ Laivų statybos korporacijos spaudos tarnyboje.

„Dabar doko vartai jau praverti, vanduo pradėjo plūsti iš Šiaurės Dvinos. Laivas bus užtvindytas iki gaisro vietos. Kitos laivo sekcijos užhermetintos“, – sakė pašnekovas.

Anksčiau buvo pranešta, kad tokia operacija truks 5-7 valandas.

Atominis povandeninis kreiseris laivas „Oriol“ („949 Antei“ projektas) remontuojamas jau beveik metus. Gaisras jame kilo atliekant suvirinimo darbus.

Dar du tokio pat tipo povandeniniai laivai „Voronež“ ir „Smolensk“ šiuo metu atlieka tarnybą po remonto.

Ir laivas „Oriol“ remontuojamas pagal šių dviejų remonto sistemą sausame doke. Grąžinti jį laivynui planuota 2016 metais.

Gaisras kilo dėl suvirinimo darbų

Viename Rusijos atominių povandeninių laivų (APL) Severodvinske, Archangelsko srityje, kilo gaisras, pranešė antradienį Rusijos naujienų agentūros.

Ir laivų statykla „Zviozdočka“, kurioje buvo remontuojamas povandeninis laivas „Oriol“ („949 Antei“ projektas), ir Nepaprastųjų situaciją ministerija atsisakė komentuoti šį įvykį. Nė žodžio neištarta ir apie nukentėjusius.

Pasak naujienų agentūros „Interfax“, vienas informuotas šaltinis nurodęs, kad laive nebuvo jokios ginkluotės ir kad gaisras kilo per suvirinimo darbus, užsidegus izoliacijai.

„Incidentas įvyko atliekant suvirinimo darbus devintojoje sekcijoje. Kuras iš APL iškrautas, ginkluotės nėra“, – sakė jis.

Šis šaltinis dar nurodė, kad iš cecho, kuriame buvo šis laivas, buvo evakuotas personalas. Gaisras tebegesinamas, aukų ir nukentėjusių nėra.

Naujienų agentūra TASS taip pat pažymėjo, kad šio povandeninio laivo reaktorius buvęs išjungtas dar iki gaisro. Radiacijos fonas aplinkoje – normalus.

Dar du tokio pat tipo povandeniniai laivai „Voronež“ ir „Smolensk“ šiuo metu atlieka tarnybą po remonto statykloje.

Panašių incidentų Severodvinsko statykloje būtai ir anksčiau.

2010-ųjų vasarį gaisras kilo ardomame povandeniniame laive „Ak Bars“ K-480; tada gaisrą pavyko užgesinti per 15 valandų. Branduolinio kuro jame taip pat nebuvo.

Degė čia povandeninis laivas ir 2013-ųjų rugsėjį. Tada laive „Tomsk“, kuris stovėjo remonto doke „Zvezda“, taip pat per suvirinimo darbus, susitelkė dūmų erdvėje tarp korpusų ir degė apkala, ginkluotės laive nebuvo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

cghj

Na kaip, dar nesudege?

tumba

o kokio dydzio rusijos karinis laivynas?kiek jie turi laivu? cia jums ne lietuvos vienas karinis laivas,kurio dyzelini kura naudoja visa klaipeda.

Gugis

Visa ju "technika" ramsciais paramstyta. Dar ne karta tures problemu, dideliu problemu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS