S. Lavrovas: per Ukrainą JAV siekia, kad Europa brangiau mokėtų už Amerikos dujas | Diena.lt

S. LAVROVAS: PER UKRAINĄ JAV SIEKIA, KAD EUROPA BRANGIAU MOKĖTŲ UŽ AMERIKOS DUJAS

  • 18

Jungtinės Valstijos, pasinaudodamos Ukrainos krize, siekia, kad ekonomikos ryšiai tarp Europos Sąjungos ir Rusijos būtų nutraukti ir kad Europa būtų priversta mokėti brangiau už Amerikos dujas, pareiškė šeštadienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Amerika nori panaudoti dabartinę situaciją tam, kad Europa ekonomiškai būtų atplėšta nuo Rusijos ir išsiderėti sau maksimaliai palankias sąlygas derybose, kuriomis raginama kurti transatlantinę partnerystę prekybos ir investicijų srityje“, – sakė jis interviu Rusijos televizijai „Centre TV“ laidoje „Teisė žinoti“.

Pasak jo, derybos šiuo klausimu vyksta seniai, europiečiai vis gynė savo interesus, manydami, kad Vašingtonas nori gauti sau neteisingos naudos, pasirašius tokią sutartį.

„Dabar šios pastangos dar labiau suaktyvėjo, mėginama įpiršti Europai amerikietiškų suskystintų gamtinių dujų tokia kaina, kuri negali būti konkurencinga su Rusijos dujų kaina“, – aiškino S.Larovas.

Gairės: Sergejus Lavrovas, Rusija, Ukraina, JAV, ES, ekonominiai santykiai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

ne vien rusams

YRA TOKIOS PAREIGOS DARBE,SNEKETI NE KA PROTAS LIEPIA O KA DARBDAVYS NORI GIRDETI.

Nezabitauskas

Ruse, ne tik Amerika, nepamiršk 1939 metų žiemos karo, kai iki dantų ginkluota agresyvioji Suomija užpuolė taiką mylinčią tavo Tarybų Sąjungą!

taigi

Tipiškas rusiškos demagogijos pavyzdys. Amerikoj dujos keturis kart pigesnės nei ES. Jei rusiškos dujos būtų tokios pigios ir patikimos, niekas terminalų nestatytų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS