Siera Leonėje nuo Ebolos karštinės mirė du gydytojai | Diena.lt

SIERA LEONĖJE NUO EBOLOS KARŠTINĖS MIRĖ DU GYDYTOJAI

  • 0

Siera Leonėje penktadienį nuo Ebolos karštinės mirė du gydytojai, pranešė šaltiniai vyriausybėje ir ligoninėje; šio viruso protrūkis šalyje jau pareikalavo dešimties gydytojų gyvybių.

Didžiausias visų laikų Ebolos viruso protrūkis tapo sunkia našta vienoms silpniausių Vakarų Afrikos sveikatos apsaugos sistemų ir nusinešė jau beveik 350 medikų gyvybių. Iš jų 106 mirė Siera Leonėje, kuri dar nėra atsigavusi po praėjusio amžiaus 10-ajame dešimtmetyje vykusio karo.

„Esame išsekinti tokio mūsų sveikatos apsaugos darbuotojų nukraujavimo“, – sakė naujienų agentūrai „Reuters“ vienas aukšto rango sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo.

Tarnybos padėties oficialiai kol kas nepakomentavo, bet šaltiniai nurodė, kad mirtina liga pakirto gydytojus Daudą Koromą ir Thomas Rogersą (Tomą Rodžersą).

Kol kas nenustatyta, kaip jie užsikrėtė, nes šie gydytojai nedirbo klinikoje, kurioje gydomi Ebolos karštine sergantys pacientai.

Anksčiau penktadienį kreipdamasis į parlamentą prezidentas Ernestas Bai Koroma (Ernestas Bajus Koroma) sakė, kad su Ebolos epidemija kovojantys medikai yra šalies „didžiausi patriotai“.

Siera Leonė pažadėjo visų medicinos darbuotojų, mirusių kovojant su Ebolos viruso protrūkiu, šeimoms sumokėti po 5 000 JAV dolerių (apie 14 tūkst. litų) kompensaciją.

Naujausi Pasaulinės sveikatos organizacijos duomenys rodo, kad šis protrūkis nuo jo pradžios anksčiau šiais metais nusinešė jau beveik 6,2 tūkst. žmonių gyvybių – daugiausia Liberijoje, Siera Leonėje ir Gvinėjoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS