„Uber“ pripažino gavusi skundų dėl Mičigano šaudynių vykdytojo | Diena.lt

„UBER“ PRIPAŽINO GAVUSI SKUNDŲ DĖL MIČIGANO ŠAUDYNIŲ VYKDYTOJO

  • 0

JAV pavėžėjimo paslaugų bendrovė „Uber“ pirmadienį pripažino gavusi skundų dėl vieno savo vairuotojo, kuris įtariamas Kalamazu mieste Mičigano valstijoje nušovęs šešis žmones.

Tuo tarpu prokurorai pranešė, kad šis vyras prisipažino įvykdęs jam inkriminuojamas žmogžudystes, o savo aukas jis veikiausiai pasirinko atsitiktinai.

Pareigūnams toliau stengiantis atsekti įtariamojo Jasono Daltono (Džeisono Daltono) veiksmus žudynių dieną, prokurorai nurodė, kad jis dar priiminėjo „Uber“ iškvietimus paimti keleivius po pirmojo išpuolio prie vieno gyvenamojo komplekso ir galbūt vežiojo keleivius po tolesnių šaudynių.

J.Daltonas, 45 metų buvęs draudimo žalų vertintojas, trumpai dalyvavo teismo posėdyje vaizdo ryšiu ir buvo apkaltintas šešių žmonių nužudymu. Teisėjas nesutiko suimtojo paleisti už užstatą.

Kalbėdamasis su tyrėjais J.Daltonas nepasinaudojo įtariamojo teise atsisakyti liudyti prieš save ir pripažino savo vaidmenį šeštadienio vakarą įvykdytose šaudynėse, sakė Kalamazu apygardos prokuroras Jeffas Gettingas (Džefas Getingas).

Išpuolių virtinė prasidėjo šeštadienį apie 18 val. vietos (sekmadienį 1 val. Lietuvos) laiku šalia gyvenamojo komplekso prie Kalamazu apygardos rytinės ribos, kur užpuolikas kelis kartus šovė į vieną moterį ir ją sunkiai sužeidė.

Praėjus mažiau negu keturioms valandoms vienas vyras ir jo sūnus buvo nušauti, apžiūrinėdami mašinas prie automobilių prekybos salono, esančio už maždaug 24 km nuo pirmojo išpuolio vietos.

Dar po 15 min. keturi žmonės buvo nušauti automobilių stovėjimo aukštelėje prie restorano, priklausančio maitinimo tinklui „Cracker Barrel“. Ten pat buvo sunkiai sužeista viena 14-metė.

J.Daltonas prisipažino, „kad jis atėmė žmonių gyvybes“, teismui sakė Kalamazu policijos detektyvė Cory Ghiringhelli (Kori Giringeli).

Kaltinimai tyčine žmogžudyste įpareigoja prokurorus siekti, kad kaltinamajam būtų skirtas laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Mičigane mirties bausmė netaikoma.

Vienas „Uber“ keleivis pasakojo, kad praėjus kiek daugiau negu valandai po pirmojo šaudymo incidento jis skambinęs policijai, kad praneštų apie J.Daltono netikusį vairavimą

Mattas Mellenas (Metas Melenas) Kalamazu televizijai WWMT sakė, kad išsikvietė „Uber“ automobilį šeštadienį apie 16 val. 30 min. vietos (23 val. 30 min. Lietuvos) laiku. Pasak vyro, jo paimti atvažiavo Jasonas Daltonas, ant kurio automobilio galinio krėslo tupėjo šuo.

M.Mellenas atsisėdo priekyje, o nuvažiavus apie 1,5 km J.Daltonas atsiliepė į telefono skambutį. Baigęs pokalbį, jis pradėjo vairuoti nutrūktgalviškai, važiavo nepaisydamas stabtelėti nurodančių ženklų ir pavojingai lenkdamas, pasakojo keleivis.

„Mes kirsdavom ištisines linijas, važiavom per veją, viršydavom greitį, o kai sustojom, aš iššokau iš automobilio ir pabėgau“, – aiškino M.Mellenas.

Jis pridūrė pranešęs apie tą vairuotoją policijai, o kai pasiekė savo bičiulio namus, jo sužadėtinė perspėjo apie šį incidentą savo draugus socialiniame tinkle „Facebook“.

„Uber“ pripažino, kad šeštadienį keleiviai pateikė skundų dėl J.Daltono vairavimo. Bendrovė nurodė, jog laikosi politikos gavus skundą dėl nesaugaus vairavimo susisiekti su vairuotoju. Tačiau „Uber“ atstovai žurnalistams neatsakė, ar kas nors iš darbuotojų kalbėjosi J.Daltonu, patardami tokius klausimus užduoti teisėsaugos pareigūnams.

J.Daltonas sėkmingai išlaikė „Uber“ patikrinimus ir tapo tos bendrovės vairuotoju sausio 25 dieną. Jis buvo įvykdęs apie 100 užsakymų pavežti keleivius, nurodė bendrovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS