Ukrainoje nužudytas ultrancionalistinio judėjimo „Pravyj sektor“ aktyvistas Muzyčka | Diena.lt

UKRAINOJE NUŽUDYTAS ULTRANCIONALISTINIO JUDĖJIMO „PRAVYJ SEKTOR“ AKTYVISTAS MUZYČKA

Ukrainos ultranacionalistų partijos „Pravyj sektor“ („Dešinysis“ arba „Teisusis sektorius“) koordinatorius Oleksandras Muzyčka, dar žinomas kaip Saško Bilyj, buvo nužudytas naktį iš pirmadienio į antradienį šiaurės vakariniame Rivnės mieste, pranešė vienas įstatymų leidėjas.

„Man ką tik pranešė, kad nužudytas Saško Bilyj (Oleksandras Muzyčka). Du automobiliai užblokavo jo mašiną – tuomet jis buvo išviltas iš savo automobilio ir prievarta įsodintas į vieną iš tų mašinų. Vėliau jis buvo išmestas iš mašinos už nugaros surakintomis rankomis ir dviem šautinėmis žaizdomis širdyje“, – parlamento narys Oleksandras Donyj nurodė savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Anksčiau šį mėnesį Rusijos tiriamasis komitetas pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl O.Muzyčkos įtariamų nusikalstamų veiksmų prieš Rusijos federalines pajėgas per karus Čečėnijoje 10-ame dešimtmetyje.

Komiteto atstovas Vladimiras Markinas sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad O.Muzyžko kaltinamas „nužudęs bent 20 nelaisvėje laikytų federalinių pajėgų karių“.

„Nutarimas, pagal kurį Muzyčkai suteikiamas kaltinamojo statusas ir pagal kurį jis įtraukiamas į tarptautiniu mastu labiausiai ieškomų asmenų sąrašą, buvo paskelbtas šių metų kovo 7-ąją“, – nurodė V.Markinas.

Tuo tarp Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Valerijus Raškinas šį mėnesį ragino šalies specialiąsias pajėgas „pasekti „Mossad“ (Izraelio specialiosios tarnybos) pavyzdžiu“ ir nužudyti „Pravyj sektor“ lyderį Dmytro Jarošą bei O.Muzyčko.

Ukrainoje vasario pabaigoje dieną taip pat buvo pradėtas baudžiamasis tyrimas dėl O.Muzyčkos veiksmų, kai šių metų vasario 27 dieną jis užpuolė Rivnės srities prokurorą jo kabinete, taip pat grasino „pakarti kaip šunį" vidaus reikalų ministrą Arseną Avakovą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS