Ukrainos „Pravyj sektor“ aktyvistai paliko savo būstinę Kijeve po šaudymo incidento | Diena.lt

UKRAINOS „PRAVYJ SEKTOR“ AKTYVISTAI PALIKO SAVO BŪSTINĘ KIJEVE PO ŠAUDYMO INCIDENTO

Ukrainos ultradešiniojo judėjimo „Pravyj sektor“ („Dešinysis“ arba „Teisusis sektorius“, PS) nariai antradienį paliko savo būstinę Kijevo viešbutyje „Dnipro“ po praeitą naktį sostinėje įvykusio šaudymo, dėl kurio įtariamas vienas šio judėjimo aktyvistų, pranešė vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas.

„PS (nariai) neginkluoti išėjo iš viešbučio „Dnipro“, susėdo į autobusus. Jie kartu su SBU (Ukrainos saugumo tarnybos) darbuotojais išvažiavo į vieną iš savo stovyklų užmiestyje. VRM ekspertai pradėjo tikrinti paliktą pastatą“, – parašė A.Avakovas socialiniame tinkle „Facebook“.

Pirmadienio vakarą vienas įtariamas „Pravyj sektor“ narys pradėjo šaudyti prie Kijevo centre esančio restorano „Mafija“ ir sužeidė tris žmones, tarp jų sostinės administracijos vadobo pirmąjį pavaduotoją Bohdaną Dubasą, kuris nukentėjo nesunkiai.

A.Avakovas nurodė, kad įtariamasis yra 33 metų „Pravyj sektor“ aktyvistas Andrijus Koziubčikas.

Įtariamas užpuolikas, kuris, kaip pranešama, buvo girtas, buvo sulaikytas ir išvežtas į SBU tardymo izoliatorių, o specialiųjų pajėgų ir milicijos pareigūnai apsupo „Pravyj sektor“ būstinę viešbutyje „Dnipro“.

Incidentas įvyko netoli Nepriklausomybės aikštės, vadinamos Maidanu, kuri buvo tris mėnesius trukusio sukilimo, nuvertusio Kremliaus remtą prezidentą Viktorą Janukovyčių, epicentras. Ten įkurtoje stovykloje tebegyvena šimtai protestuotojų.

Šaudynės, įvykusios prie restorano, esančio už maždaug 100 metrų nuo Maidano, regis, politinių motyvų neturėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

leo

Komentai ne praeina?Ar ne praleidzia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS