Užminuoto automobilio sprogimas Turkijoje nusinešė 11 policininkų gyvybes | Diena.lt

UŽMINUOTO AUTOMOBILIO SPROGIMAS TURKIJOJE NUSINEŠĖ 11 POLICININKŲ GYVYBES

  • 0

Turkijos pietryčiuose vienuolika policininkų žuvo, o dar mažiausiai 70 žmonių buvo sužeisti penktadienį sprogus užminuotam automobiliui prie policijos būstinės Džizrės mieste, pranešė valstybinė žiniasklaida. 

Dėl šios atakos kaltinami kurdų kovotojai.

Specialiųjų riaušių policijos pajėgų būstinė Džizrėje per sprogdinimą, galimai įvykdytą uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) kovotojų, buvo smarkiai apgadinta. Televizijos reportažuose matėsi kylantis didžiulis dūmų debesis.

Paskelbtose pirmosiose nuotraukose iš įvykio vietos matėsi, kad policijos pastatas visiškai nuniokotas sprogimo bangos – iš būstinės liko tik griaučiai.

Gretimi pastatai irgi buvo smarkiai apgadinti, o kai kurie – vis dar liepsnojantys.

Anatolijos naujienų agentūros pranešime sakoma, kad sprogimo epicentras buvo prie patikros posto, už 50 metrų nuo policijos pastato. Agentūra pridūrė, kad ataką įvykdė PKK.

Po šio išpuolio saugumo pajėgos uždarė pagrindinį kelią į Džizrę iš šiauriau esančios provincijos sostinės Širnako.

Pernai žlugus pustrečių metų trukusioms paliauboms, Turkijos saugumo pajėgos buvo beveik kasdien atakuojamos PKK kovotojų. Per šiuos išpuolius žuvo šimtai policininkų ir karių.

PKK suintensyvino veiksmus pastarosiomis savaitėmis, po liepos 15-ąją dalies Turkijos kariškių nesėkmingai mėginto įvykdyti perversmo, turėjusio nuversti prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą (Redžepą Tajipą Erdohaną).

Turkija prieš dvi dienas pradėjo precedento neturintį antžeminių pajėgų puolimą kaimyninėje Sirijoje, kuris, anot pareigūnų, yra nukreiptas tiek prieš džihadistus, prieš Sirijos kurdų sukarintas pajėgas.

Turkija ketvirtadienį apšaudė kurdų kovotojus Sirijoje ir pareiškė, kad jie nesilaikė sutarties su Jungtinėmis Valstijomis nesiveržti į džihadistų kontroliuojamas teritorijas.

Ankara laiko kurdų Demokratinės sąjungos partiją (PYD) ir jos sukarintas pajėgas – Kurdų liaudies apsaugos dalinius (YPG) – teroristinėmis organizacijomis, siekiančiomis įkurti autonominį regioną Sirijoje ir veikiančiomis kaip PKK padalinys šioje šalyje.

Turkija žada keršyti

Turkija penktadienį pažadėjo keršyti dėl šio išpuolio. 

„Mes duosime tiems niekšams atsaką, kurio jie nusipelnė, – spaudos konferencijoje Stambule sakė premjeras Binali Yildirimas (Binalis Jildirimas). – Jokia teroristinė organizacija negali laikyti Turkijos belaisve.“

GALERIJA

  • Užminuoto automobilio sprogimas Turkijoje nusinešė 11 policininkų gyvybes
  • Užminuoto automobilio sprogimas Turkijoje nusinešė 11 policininkų gyvybes
Twitter nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS