V. Putinas pasmerkė tragiškus susirėmimus Kijeve | Diena.lt

V. PUTINAS PASMERKĖ TRAGIŠKUS SUSIRĖMIMUS KIJEVE

  • 1

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pasmerkė šią savaitę vykusius kruvinus susirėmimus Kijeve tarp saugumo pajėgų ir nacionalistų, keldamas klausimą, kiek dar laiko Ukrainos žmonės „taikstysis“ su nestabilumu jų šalyje.

Pirmąkart viešai komentuodamas tuos neramumus V.Putinas reiškė apgailestavimą dėl „tragiškų įvykių“ pirmadienį prie Ukrainos parlamento rūmų po balsavimo, per kurį buvo preliminariai pritarta suteikti didesnę autonomiją regionams, įskaitant dvi sritis šalies rytuose, kurių teritorijos didžiąją dalį kontroliuoja prorusiški separatistai.

Trys Nacionalinės gvardijos nariai mirė po to, kai buvo sužaloti granatos sprogimo per tuos susirėmimus, dėl kurių vyriausybė apkaltino vieną ultranacionalistų judėjimą.

„Kalbant apie tuos tragiškus įvykius, manau, jog tai visiškai nesusiję su konstitucijos pataisomis, nes viskas, kas ten dabar siūloma kaip pataisos, yra absoliučiai deklaratyvaus pobūdžio ir iš esmės nekeičia Ukrainos valdymo struktūros“, – V.Putinas sakė žurnalistams.

Valstybinė naujienų agentūra TASS citavo V.Putino komentarus, išsakytus Tolimųjų Rytų mieste Vladivostoke vykstančiame tarptautiniame ekonomikos forume.

Kremliaus vadovas pareiškė, kad smurtas Kijeve yra „naujas politinės priešpriešos Ukrainoje etapas, o siūlomos konstitucijos pataisos naudojamos tik kaip pretekstas aštrinti politinę kovą dėl valdžios“.

Paklaustas, kaip vertina įvykius kaimyninėje šalyje, į kurią praeitais metais atėjo provakarietiška vyriausybės, Euromaidano sukilimui nuvertus prorusišką prezidentą, V.Putinas atsakė: „Visa tai priklauso ne nuo mūsų – tai priklauso nuo pačios Ukrainos, ... kiek dar laiko Ukrainos liaudis kęs šią bakchanaliją.“

Rusijos lyderis pakartojo, kad yra „gyvybiškai svarbu“ suteikti daugiau galių separatistinėms Donecko ir Luhansko sritims.

Gairės: autonominiai regionai, karas Ukrainoje, Rusijos politika, Ukraina, Vladimiras Putinas, Protestai Ukrainoje, Doneckas, luhanskas, separatistai
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rokas

Koks skirtumas, ką pasakė ch*lo. Kam išvis versti ir aprašinėti jo šizoefektines būsenas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS