Vaikžudystės maras Japonijoje: rasti net keturi nužudyti vaikai | Diena.lt

VAIKŽUDYSTĖS MARAS JAPONIJOJE: RASTI NET KETURI NUŽUDYTI VAIKAI

  • 1

Japonijoje pradėtas tirti keturių vaikų, tarp jų – vos trejų metų mergaitės, nužudymas, dėl kurio įtariama jų motina, pirmadienį praneša šalies žiniasklaida ir policija.

Vietos žiniasklaida nurodo, kad vaikai tapo motinos, kuri ketino nusižudyti, aukomis.

Pasak pietinės Japonijos Fukuokos prefektūros policijos, 10-metis berniukas, 6-metės dvynukės ir 3-ejų mažylė buvo rasti negyvi ankstų pirmadienį. „Vaikų tėvas rado juos negyvus ir pranešė policijai“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovė, tačiau nepateikė detalesnės informacijos.

Policija apklausia 41 metų vaikų motiną, kuri yra įtariama galima žmogžudyste ir bandymu nusižudyti, praneša naujienų agentūra „Jiji Press“ ir nacionalinis transliuotojas NHK.

Anot televizijos „Asahi“, motina prisipažino policijai nužudžiusi savo vaikus. Policija žiniasklaidai sakė, kad mažiausiai ant vieno vaiko aptikta smaugimo žymių.

Motina buvo nuvežta į ligoninę, nes kraujavo jos riešas, rašė dienraštis „Asahi Shimbun“. Ji policijai sakė, kad persipjovė riešą su virtuviniu peiliu, bet sužeidimas nebuvo rimtas.

Žmogžudystės ir savižudybės bylos Japonijoje nėra itin retos, ir paprastai yra susijusios motinomis, pakėlusiomis ranką prieš savo vaiką ar vaikus.

Kai kurias vaikžudystės lemia skurdas. 2014 metais Čibos prefektūroje vieniša motina nužudė savo paauglę dukrą ir bandė nusižudyti, kai, kaip manoma, nebeišgalėjo susimokėti už nuomą.

Pirmadienį viena motina ir du jos sūnūs – šešerių ir vienerių metų berniukai – dingo Gunmos prefektūroje, Tokijo šiaurės vakaruose, o motinos automobilis buvo rastas šalia upės. Policija įtaria, kad motina ir jos sūnūs nusiskandino įšokę į upę, rašė dienraštis „Sankei Shimbun“.

Be to, praėjusį mėnesį Čibos prefektūroje viena motina subadė savo tris vaikus ir tada nusižudė. Kaip pranešė vietos žiniasklaida, per šį incidentą mirė jos dešimtmetė dukra ir aštuonerių sūnus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Tai vaikus ne tik Amerikėj žudo?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS