Vakarų Krante pašautas peiliu žydus puolęs palestinietis | Diena.lt

VAKARŲ KRANTE PAŠAUTAS PEILIU ŽYDUS PUOLĘS PALESTINIETIS

  • 1

Izraelio kariai penktadienį pašovė palestinietį, kai šis peiliu puolė autobusų stotelėje okupuotame Vakarų Krante laukusius žydus, pranešė kariškiai.

„Užpuolikas peiliu puolė žmones Elijo sankryžoje šalia Kirjat Arbos gyvenvietės“, – rašoma kariškių išplatintame pranešime.

„Įvykio vietoje buvusios pajėgos pašovė užpuoliką, kuriam šiuo metu teikiama medicinos pagalba“, – priduriama jame.

Kariuomenės atstovė spaudai naujienų agentūrai AFP sakė, kad netoli autobusų stotelėje laukusių civilių izraeliečių stovėjo sargybą ėję kariai, todėl tiksliai nežinoma, kas buvo tikrasis užpuoliko taikinys.

Ji pridūrė, kad užpuolikas yra palestinietis, tačiau daugiau jokios informacijos apie jį nepateikė.

Kirjat Arba yra žydų gyvenvietė Vakarų Kranto pietuose, netoli neramaus palestiniečių miesto Hebrono.

Po kelias savaites trukusio santykinės ramybės laikotarpio pastarosiomis dienomis smurtas vėl suintensyvėjo, palestiniečiams baigus švęsti musulmonų Id al Adhos (Aukojimo) šventę.

Nuo pernai spalio besitęsianti smurto banga nusinešė jau 230 palestiniečių, 34 izraeliečių ir dviejų amerikiečių gyvybes. Taip pat žuvo po vieną Jordanijos, Eritrėjos ir Sudano pilietį, rodo naujienų agentūros AFP statistika.

Izraelio pajėgos nurodo, kad dauguma šių palestiniečių buvo nukauti, nes puldavo žydus peiliais ar šaunamaisiais ginklais arba mėgindavo rėžtis į žmones transporto priemonėmis. Kiti buvo nušauti per protestus arba žuvo per Izraelio antskrydžius Gazoje.

Analitikai sako, kad smurtą kursto palestiniečių nepasitenkinimas Vakarų Krante Izraelio vykdoma nausėdijų plėtra, susiskaldžiusia palestiniečių vadovybe ir įstrigusiomis taikos pastangomis.

Tuo tarpu Izraelis tvirtina, kad pagrindinė regioną apėmusios naujos smurto bangos priežastis yra palestiniečių lyderių ir žiniasklaidos vykdoma kurstymo politika.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jurgis

Šaunuoliai. Nėra ko žaisti. Kad mums taip....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS