Viduržemio jūroje nuskendus migrantų plaustams dingo per 200 žmonių | Diena.lt

VIDURŽEMIO JŪROJE NUSKENDUS MIGRANTŲ PLAUSTAMS DINGO PER 200 ŽMONIŲ

  • 2

Daugiau negu 200 migrantų dingo nuskendus jų plaustams Viduržemio jūroje, trečiadienį pranešė tarptautinės agentūros, remdamosi žmonėmis, išsigelbėjusiais per naujausią tragediją tame regione.

Iš daugiau nei 200 žmonių, kurie praėjusį šeštadienį dviem pripučiamais plaustais išplaukė iš Libijos, išsigelbėti pavyko tik devyniems, kurie trečiadienį pasiekė Italijai priklausančią Lampedūzos salą, nurodė Tarptautinė migracijos organizacija (IOM).

„Išgelbėti devyni (žmonės), keturias dienas išbuvę jūroje. Dar 203 pasiglemžė bangos“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros (UNHCR) atstovė Italijoje Carlotta Sami (Karlota Sami).

IOM nurodė, kad išsigelbėję migrantai kalba prancūziškai, todėl tikėtina, kad jie yra iš Vakarų Afrikos šalių – pavyzdžiui, Dramblio Kaulo Kranto arba Senegalo.
„Dėl blogų orų abu plaustai subliūško, o žmonės iškrito į jūrą. Dauguma jų nuskendo“, – agentūrai AFP sakė IOM pareigūnas Flavio Di Giacomo (Flavijus Di Džakomas).

Pasak jo, šie migrantai išplaukė kartu su kitu plaustu plaukusia grupe afrikiečių, iš kurių 29 mirtinai sušalo, mėgindami įveikti trumpą, bet pavojingą kelią iš Libijos į Lampedūzą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jau tikrai

Na ir pasakymas "padėti toms šalims",o kaip jiems padėti?juk kiek jiems beduotum viskas kaip į kiaurą maišą,dirbti jie tingi,netvarkingi,apsileidę.Visų pirmiausia duoti jiems prezervatyvų,mokyti,kad negamintų vaikų kaip fabrikai ir versti juos darbą dirbti.O priimti juos,reiškia juos išlaikyti.

kita vertus

dėl migrantų kenčia visos šalys, į kurias jie atsidangina. O įsikūrę jie pradeda rodyti ambicijas, vagiliausti ir banditauti, todėl suprantama, kodėl artimiausios Europos šalys nenori įsileisti bėglių. Reikėtų padėti toms šalims, iš kurių bėgama, bet neleisti veltėdžiams okupuoti kitų šalių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS