Viena iš dviejų areštuotų ispanių prisipažino nužudžiusi politikę | Diena.lt

VIENA IŠ DVIEJŲ AREŠTUOTŲ ISPANIŲ PRISIPAŽINO NUŽUDŽIUSI POLITIKĘ

Viena iš dviejų policijos sulaikytų ispanių prisipažino nušovusi valdančiosios partijos politikę, prieš tai gerai pasiruošusi šiai viešai šalį šokiravusiai keršto akcijai, trečiadienį pranešė tyrimui artimas šaltinis.

59-erių Isabel Carrasco (Isabel Karasko) buvo Leono provincijos vietos vyriausybės vadovė iš valdančiosios konservatyvios Liaudies partijos. Ji buvo nušauta dienos šviesoje pirmadienį, kai ėjo pėsčiųjų tiltu per Bernesgos upę, netoli savo namų Leono mieste.

Ministras pirmininkas Mariano Rajoy ir kiti aukšto rango Ispanijos politikai dėl šio įvykio nutraukė rinkimų į Europos Parlamentą kampaniją ir gedi žuvusios politikės, kurios laidotuvės vyks antradienį Leone.

Netrukus po incidento policija sulaikė 55-erių metų motiną ir 35-metų dukterį, kuri neseniai buvo pralaimėjusi bylą prieš Leono provincijos tarybą, kurioje buvo dirbusi.
„Motina prisipažino buvusi šios žmogžudystės vykdytoja ir taip pat prisipažino, kad ją planavo dvejus metus“, – sakė šaltinis, nepanoręs būti įvardintas, nes teisėjas uždraudė skelbti tyrimo detales.

Policininkė perdavė ginklą 

Tyrimui greitai įsibėgėjus, policija pranešė, kad pareigūnams pagaliau pavyko surasti ginklą, kuriuo, kaip manoma, buvo įvykdyta žmogžudystė ir kurį jiems perdavė viena policininkė.
Prieš tai pareigūnai nesėkmingai ieškojo nužudymo įrankio, patikrino Bernesgos upę po pėsčiųjų taku, ant kurio buvo nušauta I.Carrasco.

Tačiau antradienio popietę viena vietos pareigūnė policininkams krepšį su įtariamu nužudymo įrankiu, pranešė Leono savivaldybės atstovas Jose Maria Lopezas Benito (Chosė Maria Lopesas Benito).

„Jis buvo atneštas į nacionalinės policijos nuovadą Leone. Policininkė įteikė raportą“, – pridūrė jis.

Ispanijos policijos vadovas Ignacio Cosido (Ignasijus Kosidas) pareiškė, kad sulaikytoji motina, Maria Montserrat Gonzalez Fernandez (Maria Montserat Gonsales Fernandes), ir jos duktė, Montserrat Triana Martinez Gonzalez (Montserat Triana Martines Gonsales), vėliau stos prieš teisėją.

Šokiravo visą Ispaniją 

Ginklą atidavusi policininkė po raporto buvo paleista, tačiau jai taip pat reikės stoti prieš teisėją kaip įtariamajai, pareiškė I.Cosido.

„Ji turėjo ginklą, kuris, kaip manoma, buvo panaudotas žmogžudystei“, – sakė jis spaudos konferencijoje.

„Mes atliekame visą reikiamą ekspertizę, kad gautumėme optimaliausių policijai reikiamų įrodymų bylai, kuri šokiravo ne tik Leoną, bet ir visą Ispaniją, išnagrinėti“, – sakė policijos vadovas.

Šaltinis Leono savivaldybėje pranešė, kad moteris turėjo laikiną darbo sutartį, kuriai pasibaigus 2011 metais į jos vietą Leono provincijos taryboje buvo priimtas kitas asmuo.

Tačiau darbuotoją atleidusi taryba vėliau pranešė, kad per klaidą permokėjo 12 tūkst. eurų ir pareikalavo sugrąžinti permoką. Taryba neseniai laimėjo bylą teisme ir moteris buvo įpareigota sugrąžinti permokėtus pinigus, sakė šaltinis.

Pagrindinės šios bylos įtariamosios yra vieno vietos policijos vyriausiojo inspektoriaus žmona ir duktė.

Ispanijos policijos viršininkas nurodė, jog kol kas nėra jokių įrodymų arba įtarimų, kad pats Leono provincijos Astrogos miesto policijos vyriausiasis inspektorius būtų kaip nors prisidėjęs prie šio nusikaltimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS