Vokietijoje traukiniui įsirėžus į sunkvežimį žuvo du žmonės | Diena.lt

VOKIETIJOJE TRAUKINIUI ĮSIRĖŽUS Į SUNKVEŽIMĮ ŽUVO DU ŽMONĖS

  • 0

Vokietijos vakaruose traukiniui šeštadienį įsirėžus į sunkvežimį geležinkelio pervažoje žuvo du žmonės, sužeista dar 20, pranešė policija, pridūrusi, kad trijų sužeistųjų būklė sunki.

Policijos atstovas Jochenas Laschke (Jochenas Laškė) sakė, kad regioninis traukinys, važiavęs iš Osnabriuko į Ibenbiureno miestelį, susidūrė su srutų cisterną vežusiu ūkininko sunkvežimiu. Pasak pareigūno, avarija įvyko kaimo vietovėje netoli Ibenbiureno, už 440 km į vakarus nuo Berlyno.

Pasak pirmųjų į įvykio vietą atvykusių tyrėjų, sunkvežimis įstrigo važiuodamas per bėgius. Traukinys po smūgio sustojo tik už maždaug 200 metrų. J.Laschke sakė, kad traukinio mašinistas nenukentėjo.

Televizijos reportaže matėsi subyrėjusio sunkvežimio dalys, gulinčios vienoje bėgių pusėje ir srutų cisterna – kitoje. Taip pat buvo nuplėšta dalis traukinio lokomotyvo priekinės dalies.

„Traukinys buvo sausakimšas, – nurodė J.Laschke. – Skambutį pagalbos telefonu priėmėme šiandien 11 val. 31 min. vietos (13 val. 31 min. Lietuvos laiku); ant kojų buvo sukelta gelbėtojų brigada, ugniagesiai ir psichologai iš viso regiono.“

Traukinys priklauso nedidelei geležinkelio bendrovei „Westfalenbahn“, o ne nacionaliniam geležinkelio operatoriui „Deutsche Bahn“.

Didžiausia geležinkelio katastrofa Vokietijoje įvyko 1998 metais, kai greitasis ICE traukinys sudužo šiauriniame Ešedės mieste. Tąsyk žuvo 101 žmogus, sužeista daugiau kaip 80.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS