Vokietijos vandalai išniekino nuskendusiam sirų berniukui skirtą meno kūrinį | Diena.lt

VOKIETIJOS VANDALAI IŠNIEKINO NUSKENDUSIAM SIRŲ BERNIUKUI SKIRTĄ MENO KŪRINĮ

  • 0

Vokietijoje vandalai apgadino freską, kuri buvo skirta pernai nuskendusiam trimečiui sirų pabėgėliui, su šeima bandžiusiam pasiekti Europos krantus, ketvirtadienį pranešė policija.

Spalvotas 20 metų pločio ir šešių metrų aukščio piešinys, kuriame vaizduojamas nuskendęs ir bangų į krantą Turkijoje išmestas Aylanas Kurdi (Ailanas Kurdis), buvo ištepliotas sidabro spalvos dažais ir ant jo užrašyta „Sienos gelbėja gyvybes!“, sakė policijos atstovas naujienų agentūrai AFP.

Šalia šios freskos, kurią Frankfurte prie Maino kovą sukūrė menininkai Oguzas Senas (Ohuzas Šenas) ir Justus Beckeris (Justus Bekeris), gavę oficialų miesto valdžios leidimą, taip pat iškeverzotas nepadorus ultradešiniųjų šūkis, nukreiptas prieš jų kairiuosius oponentus.

„Mes nežinome, kas tai padarė“, – sakė atstovas ir pridūrė, kad dėl šio įvykio pradėtas baudžiamasis tyrimas.

Gerai iš netoliese esančios Europos centrinio banko būstinės matoma freska jau buvo kartą ištepliota baltais dažais netrukus po jos atidarymo, pranešė žiniasklaida.

Aktyvistai pradėjo lėšų rinkimo kampaniją tinkle „Facebook“, kad ši freska būtų restauruota.

Tūkstančiai prieglobsčio prašytojų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių ir toliau kas dieną lipa į menkus laivelius ir leidžiasi į pavojingą kelionę jūra, norėdami pasiekti Europą.

Daugelis tokioje kelionėje nuskendusių migrantų buvo vaikai. Praėjusių metų rugsėjo mėnesį paskelbta kurdų berniuko nuotrauka sukrėtė visą pasaulį, parodydama tarptautinei bendruomenei augančios migrantų krizės kainą.

GALERIJA

  • Vokietijos vandalai išniekino nuskendusiam sirų berniukui skirtą meno kūrinį
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS