Zoologijos sode nušauti du liūtai, gelbėjant į jų aptvarą įšokusį savižudį | Diena.lt

ZOOLOGIJOS SODE NUŠAUTI DU LIŪTAI, GELBĖJANT Į JŲ APTVARĄ ĮŠOKUSĮ SAVIŽUDĮ

  • 1

Vienas zoologijos sodas, veikiantis Čilės sostinėje, nurodė, kad savaitgalį buvo priverstas nušauti du savo liūtus, kad išgelbėtų nusižudyti mėginusį vyrą, kuris įšoko nuogas į plėšrūnų narvą pasibaisėjusių lankytojų akivaizdoje.

Pareigūnai šeštadienį iškart pritaikė saugumo protokolą, pamatę, kad tas vyras leidžiasi virve į liūtų aptvarą, Santjago zoologijos sodo direktorė Alejandra Montalva (Alechandra Montalva) sakė televizijai TVN.

Plėšrūnai – patinas ir patelė – instinktyviai puolė įsibrovėlį, todėl juos teko nušauti. Direktorė aiškino, kad migdomosios strėlytės nebūtų spėjusios suveikti, kad tas vyras būtų išgelbėtas.

„Zoologijos sodas yra nustatęs protokolą, nes žmonių gyvybės mums labai svarbios“, – sakė A.Montalba, pridūrusi, kad jos įstaiga neturi migdomųjų preparatų, kurių poveikis būtų pakankamai greitas, kad liūtai nespėtų sudraskyti to vyro. Direktorė sakė esanti „smarkiai sukrėsta“ liūtų žūties.

„Esame sukrėsti šio įvykio, nes gyvūnai zoologijos sode mums yra tarsi šeimos nariai, – pabrėžė ji. – Tie liūtai buvo su mumis ilgiau negu 20 metų.“

Plėšrūnų apdraskytas ir apkandžiotas 20-metis buvo išvežtas gydyti į šalimais esančią ligoninę, o jo būklė buvo sunki.

Vyro drabužiuose buvo rastas atsisveikinimo laiškas, sakė Sostinės parko direktorius Mauricio Fabry (Maurisijus Fabris). Pasak incidento liudininkų, tas jaunuolis taip pat išsakė religinių pareiškimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Blin

Verčiau jau reikėjo tą savižudį nušaut!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS