Žudynių Mičigane įtariamasis – „Uber“ vairuotojas | Diena.lt

ŽUDYNIŲ MIČIGANE ĮTARIAMASIS – „UBER“ VAIRUOTOJAS

  • 0

Vyras, kuris buvo suimtas sekmadienį paryčiais JAV šiaurinėje Mičigano valstijoje įtariant šešių žmonių nužudymu, dirbo pavėžėjimo paslaugų bendrovės „Uber“ tinklo vairuotoju ir galbūt priiminėjo užsakymus tuo pačiu metu, kai šaudė į žmonės.

„Uber“ patvirtino, kad 45 metų įtariamasis Jasonas Brianas Daltonas (Džeisonas Brajenas Daltonas) buvo jos vairuotojas, pridūrusi, kad tas vyras išlaikė visus testus ir kad jis nebuvo patekęs į teisėsaugos akiratį.

„Susisiekėme su policija, kad visokeriopai padėtume vykdyti jų tyrimą“, – sakoma „Uber“ vyriausiojo saugumo pareigūno Joe Sullivano (Džo Salivano) pranešime.

J.B.Daltonas buvo sulaikytas sekmadienį 12 val. 40 min. vietos (7 val. 40 min. Lietuvos) laiku. Manoma, kad šis vyras yra užpuolikas, šaudęs trijose vietose Kalamazu mieste ir nužudęs šešis žmones, o dar du sužeidęs, nurodė policija.

Policija pranešė, kad ši ataka prasidėjo šeštadienį apie 18 val. vietos (sekmadienį 1 val. Lietuvos) laiku prie gyvenamojo komplekso prie Kalamazu apygardos rytinės ribos, kur užpuolikas kelis kartus šovė į vieną moterį ir ją sunkiai sužeidė.

Praėjus mažiau negu keturioms valandoms, vienas vyras ir jo sūnus buvo nušauti, apžiūrinėdami mašinas prie automobilių prekybos salono, esančio už maždaug 24 km nuo pirmojo išpuolio vietos.

Dar po 15 min. keturi žmonės buvo nušauti automobilių stovėjimo aukštelėje prie restorano, priklausančio maitinimo tinklui „Cracker Barrel“. Ten pat buvo sunkiai sužeista viena 14-metė.

Pasak pareigūnų, užpuolikas savo taikinius veikiausiai pasirinko atsitiktinai.

Kalamazu apygardos prokuroras Jeffas Gettingas (Džefas Getingas) sakė, kad J.B.Daltonui, kuris buvo suimtas nesipriešindamas, kai buvo sustabdytas kelių policijos, pirmadienį bus pateikti kaltinimai teisme dėl nužudymo.

J.Gettingas pridūrė, kad „nėra priežasčių manyti“, jog šiame nusikaltime dalyvavo daugiau negu vienas asmuo.

Naujienų televizija CNN, remdamasi neįvardytu informuotu šaltiniu, pranešė, kad J.B.Daltonas pertraukose tarp atskirų šaudymo incidentų vežiojo keleivius.

Tyrėjų nuomone, tas vyras toliau priiminėjo užsakymus pavežėti, kol buvo sulaikytas, nurodė šaltinis.

76 tūkst. gyventojų turintis Kalamazu yra už maždaug 190 km į vakarus nuo Detroito.

Ginkluotas smurtas Jungtinėse Valstijose kasmet nusineša apie 30 tūkst. žmonių gyvybių, o masinių šaudynių, kurios daugumoje kitų šalių labai retos, Amerikoje pastaruoju metu padaugėjo.

Kaip rodo tokią statistiką renkančio portalo gunviolencearchive.org duomenys, 2015 metais Jungtinėse Valstijose buvo įvykdyta 330 masinių šaudynių, o 2014 metais tokių incidentų būta 281. Tokie išpuoliai buvo vykdomi beveik visose šalies dalyse ir paveikdavo tiek didmiesčius, tiek mažus miestelius.

GALERIJA

  • Žudynių Mičigane įtariamasis – „Uber“ vairuotojas
  • Žudynių Mičigane įtariamasis – „Uber“ vairuotojas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS