141 migrantą išgelbėjęs laivas „Aquarius“ pasiekė Maltos uostą | Diena.lt

141 MIGRANTĄ IŠGELBĖJĘS LAIVAS „AQUARIUS“ PASIEKĖ MALTOS UOSTĄ

  • 10

Maltos pagrindinį uostą trečiadienį pasiekė laivas „Aquarius“, kelioms Europos šalims sutikus priimti praėjusią savaitę prie Libijos krantų išgelbėtą 141 migrantą.

Laivui prisišvartavus Senglėjos uoste pasigirdo džiugūs šūksniai. Laivas atplukdė 97 vyrus ir 44 moteris iš Somalio ir Eritrėjos; 67 iš išgelbėtųjų buvo suaugusiųjų nelydimi nepilnamečiai.

Antradienį Malta sutiko įsileisti šį laivą pagal Europos Sąjungos susitarimą, kurį valstybė pavadino „konkrečiu Europos lyderystės ir solidarumo pavyzdžiu“. Migrantus pagal tą susitarimą sutiko priimti Prancūzija, Liuksemburgas, Vokietija, Portugalija ir Ispanija.

„Aquarius“ operatorė „SOS Mediterranee“ ir humanitarinės pagalbos organizacija „Gydytojai be sienų“ (Medecins Sans Frontieres, MSF) prašė Italijos ir Maltos priimti į savo uostus migrantų laivą.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

...

CHA - tikis kad mes juos visus į Seimą kaip geresnį pakaitalą paimsim, nes ESĄ mūsiškiai visi korumpuoti, kas jiems tokių 'arabų' pripūtė kad tik juodukai nusipelnę valdyt?..

su furom kada vairuotojai

babajus veza gauna kalejimo uzz emigrantu gabenima....cia laivais per juras plugdo ir yvardijami kaip ,,,gydytojai,, vygdantys humanitarine misija ....komanda ,,AOuarisus,,, suimt su ,,,gydytojais,,, v zakone ,,, israsykit -po 20 metu guantamano kalejimo --imigracija y europa is karto sustos....

,,, tas Aouarius ,,, tai migrantu

gabenimo per jura keltas kuris oficialiai juos gabena ,,vos juodukas ar arabas nuo libiujos ,maroko ar irako nuplaukia 10 km ,juos tuoj pat gelbsti ,,Aouarius,,, ir toliau per jura 400 km iki europs jau keliauja oficialiai kaip isgelbetas nuo paskendimo. ---kazkodel ,,,aouarius,,, neplaukia ir neveza ju atgal is kur jie isplauke
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS