2017-aisiais IS kovotojai įvykdė per 4 600 atakų visame pasaulyje | Diena.lt

2017-AISIAIS IS KOVOTOJAI ĮVYKDĖ PER 4 600 ATAKŲ VISAME PASAULYJE

  • 3

Nepaisydamas prarastų teritorijų Sirijoje ir Irake, džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) 2017 metais visame pasaulyje surengė per 4 600 atakų, sakoma naujoje NATO žvalgybos centro ataskaitoje.

Patyręs pralaimėjimą Sirijoje ir Irake, IS pakeitė verbavimo metodus ir atakų taktiką, sakoma dokumente.

„Susidūrusios su stipriu spaudimu. teroristinės grupuotės dažnai gali koreguoti savo naudojamus metodus. 2016-2017 metais IS lyderiai adaptavo savo organizaciją prie naujų realijų. Pavyzdžiui, jie suteikė daugiau autonomijos savo atšakoms, regioniniams filialams, įvykdė bazinį decentralizavimą“, – teigiama ataskaitoje.

Toks taktikos pasikeitimas gali reikšti, kad dabar organizacija remsis savarankiškai veikiančiais pavieniais kovotojais, kurie rengia teroro aktus, paprastai nusinešančius mažiau gyvybių negu centre suplanuotos atakos, sakoma dokumente.

NATO taip pat atkreipia dėmesį į potencialias grėsmes, susijusias su teroristinių grupuočių narių užsieniečių grįžimu į savo šalis.

„Šiuo metu nematome daug kovotojų, kurie grįžtų iš IS į NATO šalių teritoriją. Vis dėlto net ir nedidelis kovotojų, dalyvavusių mokymuose ir turinčių kovinės patirties, skaičius kelia potencialią grėsmę ir gali sustiprinti teroristinius tinklus ir kelia pavojų vietos gyventojams ir infrastruktūrai“, – teigiama Aljanso parengtame dokumente.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nejaugi

sia sadistu paderme negalima sunaikinti? matosi kazkam paranku nukreipt nuo saves pol. itampa tai ir palaiko visos musul ir kt. draugingoms joms salys......

minde

tie kovotojai sunaikins ispendiejusia europos visuomene ir visi bus ju isdulkinti

Netas

Kodel jie vadinami kovotojais juk kas zudikas,ta vadindavo zmogzubziu,arba banditu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS