35 dienas be poilsio koronaviruso ligonius gydęs jaunas medikas mirė nuo insulto | Diena.lt

35 DIENAS BE POILSIO KORONAVIRUSO LIGONIUS GYDĘS JAUNAS MEDIKAS MIRĖ NUO INSULTO

  • 6

Gydytojas iš Kinijos, 35 dienas be poilsio gydęs koronavirusu užsikrėtusius žmones, mirė nuo insulto likus vos savaitei iki savo 30-ojo gimtadienio, skelbia portalas news.com.au.

Gydytojas Dongas Tianas nepertraukiamai dirbo daugiau nei mėnesį. Tačiau kovo 3 dieną gydytoją patį teko skubiai gabenti į ligoninę.

Ligoninėje vyras devyniolika dienų buvo gydomas intensyviosios terapijos skyriuje

Jis mirė likus savaitei iki 30-ojo gimtadienio, palikdamas gedėti žmoną ir sergantį tėvą.

Gydytojas D. Tianas prižiūrėjo savo sergantį tėvą, tačiau sausio pabaigoje savanoriškai grįžo į darbą, nes Hubėjaus provincija tapo koronaviruso epicentru.

Pertrauką darbe gydytojas padarė vasario 29 dieną. Jis buvo izoliuotas dėl karantino reikalavimų, tačiau staiga jam pradėjo skaudėti galvą ir sutriko kalba.

Internete plinta vaizdo įrašas iš gydytojo laidotuvių Hubėjaus provincijoje, kur medikas įvardijamas kaip herojus. „Sveiki atvykę į antikoronaviruso herojaus Dongo Tiano namus“, – skelbiama įraše.

Zhijiango liaudies ligoninė, kurioje dirbo medikas, apie jo mirtį paskelbė kovo 21 dieną. „Draugas Dongas Tianas buvo efektyvus ir iniciatyvus darbuotojas. Jis gerbė vadovus ir buvo malonus savo kolegoms“, – rašoma pranešime.

Medicinos įstaiga, kurioje studijavo D. Tianas, teigė, kad jis buvo puikus „tūkstantmečio gydytojų“ atstovas.

„Jis paaukojo gyvenimą, norėdamas išreikšti savo geranoriškumą ir meilę medicinai. Jis paaukojo savo jaunystę dėl medicinos karjeros“, – teigė kolegija.

Kinijai penktadienį antrą kartą iš eilės pranešus apie nulinius vietinius atvejus, 3675 medicinos darbuotojai iš visos Kinijos galėjo grįžti į savo gimtuosius miestus.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Tomas

Štai kaip Kinijos liaudies respublikoje apibūdinami geri, problemų nekeliantys darbuotojai: "Jis gerbė vadovus ir buvo malonus savo kolegoms". Čia jau režimo simptomatika...

Jo

toks likimas o nuo likimo nepabėgsi...

Is Italijos

Tam kad korona virusas isgyventu, jam reikalingas zmogaus kunas. Nesurades zmogaus kuno virusas mirsta. Todel neikite i lauka ir neleiskite tam virusui patekti i jusu kuna. Izoliuokites karantinuokites. I parduotuve maisto gali ir vienas seimos narys nueiti viena ar du kartus savaiteje. Tik uzsidare namuose sustabdysite virusa. Pakentekite uzsidare porai savaiciu DABAR, kad nereiktu verkti del mirusiuju paskui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS