Afganistane atakos prieš kandidatą į viceprezidentus: aukų skaičius didėja | Diena.lt

AFGANISTANE ATAKOS PRIEŠ KANDIDATĄ Į VICEPREZIDENTUS: AUKŲ SKAIČIUS DIDĖJA

Afganistane savaitgalį prasidėjusį rinkimų sezoną aptemdė mirtinas smurtas, nors prezidentas Ashrafas Gani (Ašrafas Ganis) patikino, kad karo draskoma šalis „artėja prie taikos“.

Per sekmadienį įvykdytą išpuolį prieš kandidato į A. Ghani pavaduotojų Amrullah Saleho (Amrulą Saleho) biurą Kabule žuvo mažiausiai 20 žmonių, dar 50 buvo sužeisti.

Smurtas kilo pirmąją artėjančių prezidento rinkimų kampanijos dieną, primindamas apie nepavydėtiną saugumo padėtį Afganistane bei ankstesnius balsavimus lydėjusį chaosą ir kraujo praliejimą.

Ataka prasidėjo apytiksliai 16 val. 40 min. (15 val. 10 min. Lietuvos) laiku, kai netoli A. Saleho vadovaujamos reformų siekiančios jaunimo ir pilietinės visuomenės organizacijos „Green Trend“ biuro nugriaudėjo galingas sprogimas. Kandidatui į viceprezidentus pavyko išsigelbėti be rimtų sužeidimų, pranešė jo atstovai.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, puolimas prasidėjo mirtininkui sprogdintojui prie įėjimo į pastatą detonavus sprogmenų prikrautą automobilį ir į vidų įbėgus trims užpuolikams.

Šturmas baigėsi maždaug po šešių valandų, kai buvo likviduoti visi užpuolikai ir buvo išgelbėti visi pastate buvę 150 žmonių, nurodė VRM, pranešusi apie 20 žuvusiųjų ir 50 sužeistųjų.

Scanpix nuotr.

Kol kas nė viena grupuotė neprisiėmė atsakomybės už ataką.

Anksčiau sekmadienį pakiliai nusiteikęs A. Ghani pradėjo savo kampaniją teigdamas, kad „taika artėja“ ir kad po beveik 18 metų trukusio konflikto prasidės lemtingos derybos su musulmonų ekstremistų judėjimu Talibanu.

Jis tikisi per dukart atidėtus prezidento rinkimus, dabar turinčius įvykti rugsėjo 28 dieną, įveikti savo 17 oponentų ir užsitikrinti antrą kadenciją valstybės vadovo poste.

Šeštadienį A. Ghani paskirtas taikos ministras Abdul Salamas Rahimi (Abdul Salamas Rahimis) pareiškė, kad artimiausiomis dienomis prasidės tiesioginės derybos su talibais, JAV dedant didesnes pastangas pasiekti taiką Afganistane.

Toks įvykis būtų labai svarbus, nes Talibanas – šiuo metu kontroliuojantis ar darantis įtaką kone pusei šalies – iki šiol atsisakydavo bendrauti su A. Gahni vyriausybe. Talibai laiko vyriausybę Kabule neteisėta.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Visai kaip Lietuvoje: "Niekas nenorėjo mirti".

tai???

gali buti kgb ar mosad darbas juk czv pertoli.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS