Afganistane sprogdintojo atakos aukų padaugėjo iki 19 | Diena.lt

AFGANISTANE SPROGDINTOJO ATAKOS AUKŲ PADAUGĖJO IKI 19

  • 0

Per mirtininko sprogdintojo ataką rytų Afganistane, įvykdytą lankantis prezidentui Ashrafui Ghani (Ašrafui Ganiui), žuvo mažiausiai 19 žmonių, įskaitant vienintelį sikhų kandidatą, ketinusį dalyvauti artėjančiuose visuotiniuose rinkimuose, sekmadienį paskelbė pareigūnai.

Užpuolikas susisprogdino vienoje turgavietėje, esančioje už kelių šimtų metrų nuo provincijos gubernatoriaus biuro, kur tuo metu posėdžiavo A. Ghani, naujienų agentūrai AFP pranešė gubernatoriaus atstovas Attaullah Khogyani (Ataula Chogjanis).

Tarp 19 aukų 17 buvo sikhai ir hinduistai, AFP sakė provincijos sveikatos apsaugos vadovas Najibullah Kamawalas (Nadžibula Kamavalas). Dar 20 žmonių per išpuolį buvo sužeisti.

Vienas iš žuvusiųjų buvo Avtaras Singhas, vienintelis sikhas, išsikėlęs savo kandidatūrą spalio 20-ąją vyksiančiuose parlamento ir rajonų tarybų rinkimuose, informavo vienas Indijos ambasados pareigūnas. Savo pareiškime indų diplomatinė misija pasmerkė „bailų teroristinį“ išpuolį.

Atsakomybę už ataką prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“.

Vietos ligoninėje liūdintys artimieji raudojo ir apkabindavo vienas kitą, su nerimu laukdami žinių apie mylimus žmones.

„Mums viskas baigta – jie mus išžudė, mažiausiai 10 mūsų artimųjų“, – AFP sakė vienas vyras, kuris buvo pernelyg prislėgtas, kad prisistatytų.

Afganistane, kur absoliučią gyventojų daugumą sudaro musulmonai, gyvena nedidelės sikhų ir indų bendruomenės. Kol kas neaišku, ar išpuolis buvo nukreiptas būtent prieš jų atstovus.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas Najibas Danishas (Nadžibas Danišas) patvirtino, kad naujausią ataką neramioje provincijoje įvykdė mirtininkas.

Tuo metu prezidento atstovas pranešė, kad valstybės vadovas yra Nangarhare, bet pridūrė, kad jam negresia joks pavojus.

A. Ghani anksčiau sekmadienį pradėjo dviejų dienų vizitą provincijoje, besiribojančioje su Pakistanu, ir pirmiausia apsilankė Džalalabade, kur atidarė naują ligoninę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS