Afganistane per pasalą nušautas žinomas radijo žurnalistas | Diena.lt

AFGANISTANE PER PASALĄ NUŠAUTAS ŽINOMAS RADIJO ŽURNALISTAS

  • 0

Penktadienį per kelyje surengtą pasalą Afganistano Goro provincijoje buvo nušautas žinomas radijo žurnalistas, pranešė pareigūnai.

Tai jau penktasis žiniasklaidos darbuotojas, žuvęs per du mėnesius.

Besmullah Adelis Aimaqas (Besmula Adelis Aimakas), radijo „Goro balsas“ vyriausiasis redaktorius, buvo nušautas pakeliui į Goro provincijos sostinę Firozkohą, pranešė gubernatoriaus atstovas spaudai Arefas Aberas.

Pastaraisiais mėnesiais keli garsūs afganistaniečiai buvo užpulti iš pasalų ar žuvo nuo bombų.

Nė viena grupė kol kas neprisiėmė atsakomybės už žurnalisto nužudymą.

Smurto apimtoje šalyje žurnalistų saugumą siekianti užtikrinti grupė „Afganistano žurnalistų saugumas“ patvirtino incidentą.

Jis įvyko praėjus kelioms savaitėmis po to, kai gruodžio 12 dieną buvo nužudytas kitas garsus afganų žurnalistas Rahmatullah Nekzadas (Rahmatula Nekzadas), kuris buvo nušautas panaudojus pistoletą su duslintuvu netoli jo namų rytiniame Gazni mieste.

Du talibų kaliniai, išlaisvinti prieš sukilėlių ir Afganistano vyriausybės taikos derybas, buvo suimti dėl Rahmatullah Nekzado nužudymo, ketvirtadienį pranešė Afganistano žvalgybos agentūra Nacionalinis saugumo direktoratas.

Praėjusiais metais, prieš prasidedant ilgai lauktoms taikos deryboms, kurios galiausiai prasidėjo rugsėjo 12 dieną, buvo paleista apie 5 000 Talibano kalinių.

Afganistano Nacionalinis saugumo direktoratas pranešė, kad po išlaisvinimo du talibų kaliniai prisijungė prie „teroristinės grupuotės“ Gani mieste, kuri įvykdė keletą nužudymų.

Suimtieji, prisipažinę įvykdė nusikaltimus, taip pat nužudė teisėją ir du vyriausybės darbuotojus, pranešė agentūra.

Talibanas neprisiėmė atsakomybės už Rahmatullah Nekzado nužudymą.

Taikos derybos šiuo metu yra pertraukos, tačiau jos turi būti atnaujintos sausio 5 dieną Kataro sostinėje Dohoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS